Nu știu cum e la alții, dar la mine s-a umplut paharul. Fac eforturi supraomenești, deocamdată doar la nivel mental, să fac o pauză forțată din obiceiul asta nenorocit de a paria. Măcar de-aș mai coborî un pic nivelul, pentru că am urcat atât de sus că simt lipsa de oxygen! Mă sufoc pur și simplu! Și dacă plasez un bilet de 100 de lei, dar și la unul de 5 lei am aceleași trăiri în timpul meciurilor, de parcă s-ar răsturna pământul de una dintre echipe nu-mi va face pe plac! La naiba! Mai problematic însă mi se pare faptul că acest fenomen al jocurilor de noroc instituționalizate, și mă refer la tot ce e legal, aprobat de stat și guvernat de legi de funcționare, a devenit un cancer pentru toată societatea, oricum extrem de bolnavă, în care trăim. Nu pot să cred că văd femei plasând bilete la pariuri cu ideile lor!!! Prost întocmite, multe evenimente pe o singură miza, idei fanteziste, ponturi adunate de pe net de la șmenari care cer bani naivilor pentru “rezultat 100%”. Cred că albanezii, de fapt guvernul lor, au procedat bine când au interzis complet pariurile sportive începând cu 1 ianuarie anul curent. Dar o să mai vorbim despre asta cât timp o să mai pot scrie în acest ziar. Abia mi s-a prelungit contractul, deci ar trebui că măcar primăvară asta să fim împreună.

Meciurile propuse de mine pentru mijlocul acestei săptămâni nu au avut derapaje, dar nici ideile mele nu au fost dumnezeiești. (Nici n-avea cum pentru că demonii care mă stăpânesc sunt muuuult mai puternici decât orice divinitate care mi-ar dori binele!) să încep cu meciul de luni seară, primul și cel mai important: WEST HAM – LIVERPOOL. Toate cele trei variante propuse au fost OK, chiar dacă o mare parte din meci am avut emoții că ceva se va-ntâmpla și gazdele vor răsturna căruță de vedete din orașul beatelsilor. “X2 și 0-4 goluri”, ”0-3 goluri în prima și 0-2 în a două” și “1-3 goluri în prima repriză”, toate aceste idei au fost confirmate de un 1-1 realizat încă de la pauză cu ajutorul unui tușier care a permis oaspeților să înscrie unicul gol după un ofsaid de vreo 2 metri! Au urmat cele două meciuri de marți, din DFB Pokal, unde am văzut corect varianta de baza la HEIDENHEIM – LEVERKUSEN ( gol în ambele reprize) și una de rezervă la HAMBURG – NURNBERG (1-3 goluri în meci). Surpriză pe teren a fost doar în primul meci pentru că “aspirinele” tocmai ce bătuseră 3-1 pe Bayern și nici măcar oamenii veniți de pe banca de rezerve n-ar fi trebuit să piardă pe terenul unei echipe de liga a două, dar așa e în acest tip de competiții, surprizele apar etapă de etapă și doar trebuie știut să slalomam printre ele. Și vine ziua de miercuri, cea plină de derby-uri! Perfect intuite cele trei variante de la LEIPZIG – WOLFSBURG: “1X și 0-4 goluri”, “gazdele câștigă oricare dintre reprize” și “0-2 goluri în prima și 0-2 în a două” au făcut toți banii. El Clasico BARCĂ – REAL nu mi-a dat nici-o emoție, absolut niciuna. Am jucat ”1X și 2-5 goluri” și “gol în ambele reprize”, deci banii au venit după golul de 1-1 al lui Malcom în min 60. Situație identică în derby-ul Portugaliei dintre BENFICA și SPORTING, toate ideile mele convertite în bani: “2-5 goluri în meci”, “gazdele 1-3 goluri”, dar și “1X și 2-5 goluri”. Și aceeași situație la meciul din Premier League, EVERTON – MAN CITY, toate sugestiile propuse înverzite și câștigătoare, chiar dacă în prelungirile prelungirilor: “2-4 goluri în meci”, “X2 și 2-5 goluri” sau “X2 și minim un gol în prima”. O zi de miercuri perfectă!!!

Hai să vedem ce meciuri am ales pentru acest sfârșit de săptămâna, dar să nu va prind că mă înjurați că nu joc cine știe ce soliști, Dortmund, Juventus, City(contra Chelsea) ori FCSB! Aleg meciuri în care cotele sunt un pic mai mari, chiar dacă ați văzut că prefer stilul ponderat, decât pe cel avântat.

  1. ASTRA – VIITORUL nu promite mare spectacol, constănțenii provocându-mi mari dureri de cap duminică seară când cu acel 0-0 contra Craiolgutei (jucasem 1-6 goluri), așa că variantele mele pentru vineri seară sunt simple: “X în oricare repriză”- 1.39, 0-3 goluri în meci – 1,21 sau “0-1 gol în prima și 0-2 în a două”- 1,46.
  2. SEPSI – DINAMO, două echipe cu rezultate surprinzătoare și nu prea în etapă trecută. Dar cu secuii ne-am obișnuit deja că ei să joace contra noastră și în favoarea caselor de pariuri, deci prost e cine îi mai crede fete mari! Dinamo pare să fie pe un drum bun, însă mai au mult , mult de tras pentru o calificare în play-off. Pentru acest eveniment cred tare de tot într-un “oaspeții 1-3 goluri” -1,52 sau chiar mai simplul “peste 1,5 goluri” la cota de 1,44.
  3. FULHAM – MAN UNITED nu poate să răstoarne pronosticurile jucătorilor, pentru că nu văd în stare pe nimeni din echipa lui Ranieri să poată pune probleme mășinii de fotbal încropită de Solskjaer după demiterea lui Mourinho! Voi juca “gol în ambele reprize” la 1.50, iar că variante de rezervă mă gîndesc foarte serios la “gazdele 0-1 goluri” – 1,26 și “oaspeții peste 1,5” – 1,57.
  4. WATFORD – EVERTON cred că va fi un joc închis spre foarte închis, chiar dacă, la prima vedere se poate miza ușor pe un GG. Nu sunt de acord, așa că am o mare siguranță în a plasa “X în oricare repriză” – 1.50, iar dac-ar fi să pun vreo miza pe goluri am variante de mare încredere precum: “gazdele 1-3” – 1,30 și “oaspeții 0-1” la 1,38.
  5. GETAFE – CELTĂ VIGO, cu o echipa gazdă (la periferia Madridului) foarte solidă pe teren propriu și una din Galicia cu destule bătăi de cap în acest sezon și un singur obiectiv: salvarea de la rușinea retrogradării în Segunda. Nu cred că va fi o ploaie de goluri, mă gândesc serios la scor corect 0-0 sau 1-0, dar pe bilet voi pune “1X și 0-3” cu 1,41 sau o dublă fără limita de goluri, adică 1X la 1,22. E posibil să încerc marea cu degetul pe golurile musafirilor și să joc “oaspeții 0-1 gol” pe o cota de 1,19.
  6. SAMPDORIA – FROSINONE, un meci Nord contra Sud, cu gazdele mari favorite și oaspeții în zona roșie ce duce spre Serie B, ceea ce mie îmi limitează multe opțiuni și mă îndreaptă clar spre “1X și 2+” – 1,43. Dacă aș alege și “back-up” mă gândesc la clasicul deja PSF 1- 1,31 sau chiar la mai nou intratul în oferta “ I NGG, nu va fi gol/gol în prima repriză” la cota de 1,15. (dar numai la o casă de pariuri de pe stradă!!!)

 

Nu va mai obosesc cu sfaturi, cu vrăjeli, cu povești. E târziu când scriu aceste rânduri, am savurat câteva meciuri aducătoare de bani și am suferit până la golul Galatei din prelungiri pentru banii mei și pentru 2100 euro ai lui Gomez din Dublin la cele două goluri de 45+ și 90+ ale lui Manchester City, dar totul s-a încheiat cu bine în cele din urmă. Gândiți cu mintea voastră și pariați atât cât va permiteți să pierdeți! Pe ei pe mama lor!

 

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.