Pariem? Sau nu?

0

Începând cu acest episod al poveștii noastre, al 10-lea, încep să postez și câteva dintre biletele frumoase/interesante pe care le primesc de la voi prin intermediul paginii mele de Facebook. Debutul îi aparține lui Gomez, care locuiește și muncește în Dublin(Irlanda), un buzoian de pe plaiurile cartierului Dorobanți ÎI, care și-a găsit liniștea și iubirea în ținuturile ploioase guvernate de St. Patrick. Aveți pozele, vedeți cum a jucat Barcelona pe primul bilet și cum a contrat acel “1-3 goluri în prima” cu un “sub 3,5 goluri” pe al doilea bilet bifat cu o liniște incredibilă. A jucat vreo 300 de euro, a încasat 2200 și soarele strălucește parcă mai frumos cu foșnet de bancnote în portofel!

Ce ne spune analiză meciurilor din weekend propuse de mine? Că am început relative bine la ASTRA – VIITORUL, două din trei variante fiind verzi: “0-3 goluri în meci” și “0-1 gol în prima și 0-2 în a două”. Foarte bine am văzut și cum se va juca în FULHAM – MAN UNITED: “gol în ambele reprize”, “gazdele 0-1 goluri” și “oaspeții peste 1,5” s-au încadrat perfect în scenariul de pe teren. Și tot de 5 stele au fost și pronosticurile de la WATFORD – EVERTON, acolo unde va spuneam că nu prea-mi vine să cred că e meci de GG, așa cum am tot auzit în zilele premergătoare etapei. Am văzut corect: “X în oricare repriză”, “gazdele 1-3” și “oaspeții 0-1”. A urmat jocul de Primera dintre GETAFE și CELTA, unde am ratat “1X și 0-3”, dar am intuit variantele de rezervă “1X” și “oaspeții 0-1 gol”. Sâmbătă seară am avut SEPSI – DINAMO, putea fi o ploaie de goluri, dar și o victorie a gazdelor (cu două bare în repriză a două) însă noii elevi ai lui Rednic s-au impus cu 1-0. Eu v-am propus două variante de pariere: una câștigătoare “oaspeții 1-3 goluri” și una ne “peste 1,5 goluri”.

De-acum înainte, odată cu venirea primăverii, biletele pe care vi le propun la mijlocul fiecărei săptămâni, mai mult sau mai puțîn, vor fi cu meciuri din cupele europene, fazele eliminatorii ale Ch. League și Europa League. Adrenalină la greu, emoții cât cuprinde = stress/nervi/draci. Va fi o primăvară dată naibii!

  1. AJAX AMSTERDAM – REAL MADRID, pare un meci-capcană pentru triplă deținătoare a trofeului în ultimele trei sezoane, dar eu văd două meciuri de încălzire pentru “blancos” în tentativă lor de a reuși un poker istoric, greu de repetat chiar și în condițiile actuale! Nu-i văd pe olandezi capabili să dea mai mult de un gol, poate două în dublă manșă, deci pentru vreo calificare trebuie să aprindă muuuulte lumânări și să facă muuuulte plecăciuni în față divinității! Voi juca “gol în ambele reprize” – 1.44, dar o să folosesc și două variante de rezervă, deja clasice:”X2 și 2+” – 1,45 sau “X2 și minim un gol în prima repriză” – 1,60.
  2. MAN UNITED – PSG, ar fi putut să fie un meci discret în favoarea trupei franceze, dar demiterea lui Mourinho, formă fantastică în care i-a adus Solskjaer și accidentarea lui Neymar, l-au transformat brusc într-unul cu favorit englez. Cel puțin eu așa îl văd. Poate că super-trupa miliardarilor din Qatar ne-a păcălit în ultimele două jocuri pe care n-a reușit să le câștige în 90 de minute, la Lyon și în Cupă cu o trupa de liga a 4-a ori chinul de sâmbătă contra lui Bordeaux(1-0), dar, din față calculatorului meu se vede o diferența imensă între ce se joacă în Hexagon și ce e pe terenurile de top din Europa. Cred că se va califică Man United, poate la limită, poate cu suferință și transpirație, dar o va face. Pentru jocul asta voi paria ceva de genul “1-3 goluri în meci” – 1.50, “gazdele 1-3 goluri” – 1,29 sau “0-2 goluri în prima și 0-2 goluri în a două” – 1,39.
  3. FENERBAHCE – ZENIT, pare să fie un joc echilibrat, cu goluri puține, ceva în genul sub 2,5-3,5. Turcii sunt în zona roșie a clasamentului intern(abia au fost bătuți cu 1-0 de echipa românilor Lung și Săpunaru), trag tare să iasă de acolo și nu-i văd capabili să ducă două războaie atât de grele, mai ales că forțarea cuceririi trofeului din Europa League pare doar un subiect de bancuri, deci cred că vor fi foarte concentrați pe campionat. Variantele pe care le propun sună cam așa: ”oaspeții marchează”- 1.35, “2-5 goluri în meci”- 1,45 ori “gazdele marchează 0-1 gol” la o cota de 1,42.
  4. LAZIO – SEVILLA și RENNES – BETIS, va fi prima dublă de azi, le văd în GG (1,80 și 1,90). Sunt meciuri care atrag publicul prin faptul că niciuna dintre competitoare nu stă deliberat cu fundul în poartă, se va juca pe atac, se vor marca goluri și spectatorii vor pleca mulțumiți de spectacolul vizionat. Nu există niciun indiciu că vor fi meciuri de “sub”, așa că voi avea de ales între varianta de mai sus sau “2-5 goluri în meci” – 1.43 și 1,46 sau “minim un gol în prima repriză” – 1,44 și 1,51.
  5. ZURICH – NAPOLI și MALMO – CHELSEA, e a două dublă a zilei, dar pe această o vom paria clar în favoarea oaspeților. Nu există argumente pentru vreuna dintre trupele care găzduiesc aceste jocuri din 16-imile Europa League, calificările lor au fost chinuite și norocoase, realizările puține și mediocre, deci nu văd cum băieții lui Ancelotti/Sarri nu vor câștigă chiar în handicap meciurile din Elveția/ Suedia. Pronosticuri simple și nu prea: “2 solist” – 1.42 și 1.33 , “peste 1,5 goluri în prima sau peste 1,5 goluri în a două” – 1,42 și 1,37 sau “2 pauză/2 final sau X pauză/2 final” – 1,44 și 1,35. Cred că știți deja că această oferta de pariere poate fi găsită doar la o singură casă de pariuri stradală, o combinație de alb și roșu + o minge de fotbal zburătoare.

Acestea fiind zise, va las să savurați biletele câștigătoare postate în premieră în ziarul nostru, va provoc să-mi trimiteți și voi bilete câștigătoare (sau nu…), să ne sfătuim, să ne bucurăm împreună atunci când vedem că unul dintre noi reușește să tragă preșul de sub picioare vreunei case de pariuri. Că și ele ni-l  trag nouă, vai lume vai! Pe ei pe mama lor!

P.S. Pe ultima sută de metri înainte de publicarea acestui material am primit și un bilet ghinionist. Cu inspirație și curaj la primele două alegeri (0-1 scor corect oricând în meci și peste 1,5 cartonașe galbene la gazde; ambele la meciul câștigat de United), cu siguranță maximă la meciurile 3 și 4 (X după 10minute la ATLETICO – REAL și victorie TSONGA în semifinală contra moldoveanului ALBOT), cu noroc la meciul 6 unde a intuit că nu vor fi exact două goluri în prima repriză (scor 0-1), dar cum dracii își bagă coadă peste tot, așa s-a întâmplat la meciul 5: trebuia să se marcheze în prima, au făcut-o gazdele în min. 19, dar după vizionarea reluărilor arbitrii VAR au găsit nereguli, repriză s-a terminat 0-0, iar omul nostru a ratat 2300 lei (i-am verificat codul biletului, pentru c-a ascuns suma jucată)!

 

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.