Trăim într-un oraș pe care-l vedem că fiind ticsit de farmacii, second hand-uri și case de pariuri. Adevărat. Nu faci doi pași, trosc te-mpiedici de una din cele trei afaceri (profitabile? mai mult sau mai puțin) abia menționate… Având la baza o formare de jurnalist apropiat de lumea sportului, doar despre pariuri aș vrea să scriu. E și pentru mine un fel de al doilea debut, n-am mai făcut-o într-o publicație, fie ea și on-line, de vreo zece ani. Nu încerc să fac pe deșteptul oferindu-vă pariurile care să va facă milionari, ci voi trece în revista doar câteva meciuri de week-end, în care văd că ar fi ceva de ciugulit din casieriile tot mai pline ale caselor de pariuri. Vreau să va spun că și eu sunt parior. Joc pe bani și o fac zilnic. De multe ori mi-am jurat să mă las, dar cred că nici Mama Terapiei nu mă mai salvează! Asta, că să fim înțeleși din start, să nu credeți că dau ponturi pe banii voștri! Și încă ceva: nu joc on-line. Prefer să pun pe hârtie și să trec stradă la mine în cartier, unde nu-s decât vreo 7-8 case de pariuri din toate spectrele de culori.

Nu avem foarte multe evenimente în această perioada, dar fotbalul din insula britanică ne oferă meciuri cu care să ne punem inspirația la încercare. Ori talentul de a slaloma printre surprize, cum vrem s-o luăm…

  1. WEST HAM – ARSENAL. Mi se pare a fi cea mai GG partida din etapă de Premier League. Și asta în condițiile în care Arnautovici, vârful gazdelor s-a accidentat săptămâna trecută și nu are șanse decât teoretice să între în primul *11* . Se speră însă în revenirile lui Chicharito ori F. Anderson, oameni care pot oricând să încurce planurile lui Emery și să anuleze eventualele goluri reușite de Lacazette sau Aubameyang. Variantele de pariere din care și eu voi alege vor fi GG (cota 1,52), peste 1,5g (cota 1,14) sau 2-5g (cota 1,22).

 

  1. EVERTON – BOURNEMOUTH. Tot un meci care curge spre GG, deși în turul campionatului mi-am furat-o urat pariind că în prima repriză se va marca minim un gol. S-a terminat 0-0 la pauză, iar eu mi-am mâncat unghiile văzând cum în partea a două s-a spart robinetul de goluri, scor final 2-2. Nu avem în față niște fenomene de atacanți, dar Richarlison, Walcott ori Sigurdsson versus Solanke (proaspăt cumpărat de la Liverpool cu 21 de milioane) ori Wilson pot păcăli apărările adverse de cel puțin o dată. Un joc de urmărit duminică după-amiază, iar eu cred că variante precum GG (1,67), peste 1,5 (1,19) ori gol în ambele reprize (1,56) pot fi câștigătoare.

 

  1. NICE – BORDEAUX. Un meci clasic al campionatului francez, pentru care nu am decât o singură varianta clară de pariere: oricare dintre reprize X, la o cota de 1,50. Că să nu merg la sigur și să zic că va fi chiar un mare 0-0 la pauză, hai să mai încercăm și varianta de acoperire, cum că în prima parte se marchează maxim 1 gol. Cota 1,29.

 

  1. MARSEILLE – MONACO. Pentru mine, gazdele de azi, echipa pe care o simpatizez de mulți ani, sunt dezamăgirea debutului de an. Un meci mizerabil (la propriu!!!) contra unei echipe de liga a 4-a în Cupa, cu 20-30 de pase cu călcâiul când adversarii conduceau încă din min. 17 după o eroare ^de manual^ a portarului Mandanda și șuturi care doar îi ciocăneau la ușa portarului advers… Greu de digerat. Despre Monaco, cu patronul rus arestat pentru spălare de bani și alte inginerii financiare pe lângă legea penală, ce-ar mai fi de comentat? Poate doar antrenorul Thiery Henry să reușească minunea salvării de la retrogradare, iar derby-ul de pe coasta Mediteranei e un prilej excelent de GG (1,72) sau gol în ambele reprize (1,51).

 

  1. LEEDS – DERBY COUNTY. Două echipe rănite după rezultatele anapoda din perioada Sărbătorilor ( incluzând și FA Cup), dar care pot oferi un spectacol agreabil și cu emoții/speranțe de promovare în prima liga de ambele părți. Pronosticurile mele sunt identice cu ale meciului anterior, deci GG (1,65) sau gol în ambele reprize (1,56).

 

Cam atât la prima întâlnire dintre noi. Aștept comentariile voastre, sper să construim împreună o comunitate de tipseri în cadrul căreia să ne sfătuim cu argumente, și nu cu sentimente, în a face bilete *verzi* și a merge împreună să încasăm bănuții. Pe ei pe mama lor!

Vali Mocanu`

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.