Parlamentarii liberali buzoieni sunt deciși să își dea demisia din legislativ. După o sedință cu conducerea PNL desfășurată în această seară senatorul Cristi Bîgiu și deputații George Scutaru și Titi Holban au căzut de acord să procedeze la fel ca si colegii de la Centru, adică să demisioneze din funcțiile deținute în Parlamentul României.
Contactat telefonic de Observatorul Buzoian, senatorul liberal Cristi Bîgiu a declarat că atât el cât și ceilalți colegi sunt dispuși să renunțe la calitatea de parlamentar și să nu participe la eventualele alegeri ce se vor desfășura în colegiile rămase nereprezentate dacă putere nu are de gând să asculte vocea poporului care vrea alegeri anticipate.
„Este adevărat că am discutat în această seară cu colegii parlamentari din Buzău și am hotărât să ne dăm demisia alături de toți parlamentarii liberali. În acest sens, președintele Crin Antonescu a fost mandat să discute și cu colegii din PSD și dacă se va ajunge la un acord între cele două partide ne vom prezenta cu toții demisiile. Oricum, actuala putere și-a bătut joc de tot ce înseamnă democrație în România iar Parlamentul este doar masă de manevră atunci când trebuie să se voteze câte o lege”, a afirmat vicepreședintele PNL Buzău, senatorul Cristi Bîgiu.
În cursul zilei de astăzi, mai mulți parlamentari liberali și-au manifestat intenția de a renunța la funcțiile deținute în Parlamentul României după refuzul puterii de a declanșa alegeri anticipate.
„Din ce am discutat deocamdată în această seară se poate degaja, şi sunt mandatat să comunic acest lucru, un consens în legătură nu numai cu disponibilitatea, dar cu dorinţa parlamentarilor liberali de a ne retrage din acest Parlament şi a nu reveni decât atunci când vom reveni prin votul românilor chemaţi la urne”, a spuspreședintele PNL Crin Antonescu citat de Mediafax.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.