PNL Buzău consideră că fondurile alocate de Guvern în ultima sa şedinţă sunt insuficiente pntru a acoperi cheltuielile făcute de primăriile buzoiene pentru acţiunile de deszăpezire.
Lucrul acesta este demonstrat chiar de solicitările iniţiale ale Prefecturii, prin care se cerea Executivului un ajutor de peste 53 milioane lei, doar în baza estimării cheltuielilor făcute în judeţ până în intervalul 12-13 februarie, când au avut loc ultimele ninsori masive şi a fost instaurat codul portocaliu. Conform estimărilor nostre, primăriille din judeţul Buzău au cheltuit peste 10 milioane lei pentru a deszăpezi drumurile comunale şi secţiunile de drumuri judeţene de pe teritoriul lor, iar Guvernul a alocat pentru 82 de localităţi buzoiene doar 1,64 milioane. Acel 1 milion de lei prevăzut de Guvern a finanţa cheltuielile Consiliului Judeţean Buzău nu vor fi destinaţi localităţilor, deşi era mult mai oportună alocarea şi acestor bani direct către localităţi.
Totodată, considerăm anormal şi nedrept că hotărârea de Guvern prin care s-au alocat fonduri pendru deszăpezire să nu prevadă sume şi pentru cele 5 municipii şi oraşe ale judeţului. Nu se poate să elimini de la finanţare municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat, precum şi orasele Nehoiu, Pătârlagele şi Pogoanele. A nins altfel în aceste localităţi decât în restul judeţului? Sau fiindcă primarii sunt de la alte partide decât cele de la guvernare, municipiile şi oraşele Buzăului sunt astfel pedepsite de către Guvern?
Parlamentarii PNL solicită Guvernului să aloce în cel mai scurt timp fonduri suplimentare pentru localităţile judeţului Buzău şi, mai ales, această nouă alocare de fonduri să cuprindă şi municipiile şi oraşele din judeţ.
Ar fi o dovadă de responsabilitate şi respect faţă de toţi locuitorii judeţului Buzău, atât de greu încercaţi de ninsorile abundente şi de viscol.

PNL BUZĂU

1 COMENTARIU

  1. cat timp bigiu mergea prin sate cu alimente, mocanu statea bine mersi acasa si il astepta pe mos craciun numarand banii facuti in mandat. cum o fi sa stea asa linstit cat oamenii mureau ingropati de zapada??????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.