Preafericitul Părinte Patriarh al României, Daniel, a oficiat, sâmbătă, slujba de pomenire la parastasul de 40 de zile a Înaltpreasfinţitului Epifanie Norocel Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Slujba oficiată de mai marele Bisericii Ortodoxe Române a început la orele prânzului și a adunat în Catedrala „Înălţarea Domnului” din Buzău câteva sute de persoane, preoți, credincioși și elevi ai Seminarului Teologic „Chesarie Episcopul”. Alături de Preafericitul Părinte Daniel, la slujbă au luat parte preoți din parohiile de pe raza județelor Buzău și Vrancea, oficialități ale celor două județe în frunte cu președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, viceprimarii municipiului Buzău și alți înalți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române printre care Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh Patriarhal, Înaltpreasfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Preasfinţitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie și Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos cel care pe perioada celor 40 de zile de la decesul lui Epifanie Norocel a scris o carte în memoria celui care a condus timp de 30 de ani Eparhia Buzăului și Vrancei. La finalul slujbei de pomenire, Preafericitul Părinte Daniel a ținut o cuvântare în memoria Arhiepiscopului Buzăului și Vrancei care a plecat la cele sfinte în urmă cu 40 de zile și a prezentat două cărți scrise de preotul Costică Panaite, consilier cultural al Episcopiei Buzăului si Vrancei după decesul înaltului ierarh precum și un un DVD cu funeraliile din data de 10 ianuarie a celui care a fost Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
Totodată, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a explicat pașii ce vor fi urmați pentru alegerea unui nou arhiepiscop. Luni, pe 18 februarie la București urmează să se întrunească Sinodul Metropolitan al Munteniei și Dobrogei care va desemna doi candidați pentru postul rămas vacant în urma decesului lui Epifanie Norocel, urmând ca marți, același Sinod Metropolitan să se consulte cu Adunarea Eparhială a Buzăului și Vrancei pentru a lua la cunoștință propunerea acesteia pentru postul de Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei. O altă propunere poate veni și din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cel care va hotărî în data de 28 februarie prin vot secret cine va fi urmașul lui Epifanie Norocel la cârma Eparhiei Buzăului și Vrancei.
După decizia Sfântului Sinod, în data de 10 martie urmează să se facă la Buzău întronizarea următorului Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.