În trei comune din Buzău a fost instituită stare de alertă încă din cursul nopții trecute. Este vorba despre localitățile Bisoca, Puieşti şi Râmnicelu, unde autorităţile locale au solicitat prefectului instituirea stării de alertă pentru a putea lua măsuri suplimentare în vederea limitării efectelor valului de zăpadă care s-a abătut asupra oamenilor. Până pe 16 februarie, în cele trei localități va fi stare de alertă în primarii vor putea dispune o serie de restricții pentru ca utilajele de deszăpezire să-şi poată face treaba dar îi vor mobiliza și pe oameni și pe agenții economici din zonă.
În cursul zilei Prefectura a mai aprobat instituirea stării de alertă și în comuna Valea Râmnicului pentru că autoritățile locale nu mai făceau față nămeților ce atingeau pe alocuri și 5 metri înălțime.
Conform primarului comunei Valea Râmnicului, Ion Sandu, starea de alertă era necesară pentru că mai mulți oameni sunt izolați în două sate iar Primăria nu mai putea face față situației din teren cu ajutorul celor două utilaje de care dispune respectiv un buldoexcavator și un tractor cu lamă închiriat.
„Sunt probleme deosebite. Îmi trebuie utilaje grele să dau drumul la circulaţie, am mobilizat şi cetăţenii, cei care s-au deszăpezit să-i ajute pe ceilalţi, am închiriat utilaje să fac pârtie şi să ajung la oamenii ăştia care sunt izolaţi. La Rubla sunt circa 750 de oameni izolaţi şi mai am într-un alt sat vreo 200 de persoane izolate”, a declarat marţi, Sandu Ion primarul din Valea Râmnicului.

Între timp trei drumuri naționale, DN2B Buzău-Brăila, DN22 Ramnicu Sărat–Brăila și DN2C Costești -Pogoanele precum și alte 23 de drumuri de interes județean rămân blocate. Circulația a fost redeschisă pe DN2 E85 între limita cu județele Ialomița și Vrancea, pe DN1B Buzău–Ploiești dar și pe DN10 unde există însă o restricție pentru mașinile de mare tonaj.

De asemenea, 9500 de abonați din 13 comune nu beneficiază nici la această oră de curent electric.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.