La Buzău, 10 suflete au avut astăzi nevoie urgentă de ajutor medical iar ambulanţele nu au putut ajunge în localităţile izolate de nămeţii cât casa. Încă de dimineaţă, autorităţile au solicitat intervenţia unor elicoptere în judeţ pentru salvarea acestor vieţi iar la orele prânzului a venit şi confirmarea că deplasările pe calea aerului se pot face în condiţii de siguranţă.

Iniţial, un elicopter al MAI a preluat 4 persoane de la azilul de bătrâni de la Pogoanele: o lăuză şi copilul ei născut luni, din localitatea Padina, şi alţi doi bolnavi preluaţi din aceeaşi comună. Salvarea a plecat spre aceste cazuri încă de ieri, a preluat bolnavii din Padina însă a rămas blocată la ieşirea din Pogoanele astfel că până la urmă a făcut drum întors în oraş iar pacienţii au fost cazaţi în căminul de bătrâni din zonă. Cu toţii trebuie să ajungă însă la Spitalul Judeţean Buzău şi cum Pogoanele este un oraş izolat altă cale decât elicopterul nu a existat.
Ulterior, alţi cinci bolnavi au fost preluaţi din zonele înzăpezite unde salvărie nu au putut ajunge la ei. Între pacienţi s-au numărat o femeie din Sălcioara, cardiacă, o fată de 15 ani din satul Găvăneşti, comuna Săgeata cu insuficienţă respiratorie dar şi o gravidă de 22 de ani, aflată la prima sarcină, care era pe punctul de a naşte. Un alt caz medical stringent preluat astăzi de elicopter a fost cel al unui copil din CA Roseti cu insuficienţă respiratorie şi al unui micuţ de trei ani din Ziduri cu febră foarte mare.
Tot astăzi, un elicopter SMURD a preluat de la Buzău o gravidă de 30 de ani pe care a transportat-o, din cauza unor complicaţii apărute, la Maternitatea Polizu din Capitală.
Din fericire, vremea a permis ca transportul cu elicopterele să se desfăşoare în bune condiţii iar bolnavii să fie aduşi la spital, în siguranţă.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.