Patru polițiști de pe Valea Buzăului sunt cercetați de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, asupra lor planând suspiciunea că, împreună cu casierul Primăriei Cislău, au încasat diverse sume de bani din amenzile aplicate contravenienților la regimul rutier.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, comisarul Florina Crucianu: ”în conformitate cu prevederile Planului de acţiune pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului propriu, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a colaborat în acest caz cu ofiţerii Biroului Judeţean Anticorupţie Buzău, fiind verificat modul de gestionare a sumelor de bani încasate din amenzile aplicate de echipajele de Poliţie Rutieră care au acţionat pe Valea Buzăului. Întrucât au fost constatate încălcări ale legii, respectiv complicitate la delapidare, patru agenţi de poliţie rutieră fac obiectul unui dosar penal ce a fost înaintat, spre competentă cercetare şi soluţionare, Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.”
Potrivit prim-procurorului Valerică Văsîi, în același dosar este cercetat casierul comunei Cislau.
Anchetatorii au suspiciunea că din banii încasați de polițiști pe amenzi, în baza unei înțelegeri, o parte din sumă le revenea așa zișilor oameni ai legii iar o parte funcționarului. Până la acest moment, procurorii nu au stabilit valoarea prejudiciului, fiind într-o fază incipientă a anchetei.
Între timp, cei patru polițiști asupra cărora planează suspiciunea că și-au băgat în buzunare banii încasați din amenzi în loc să-i vireze la bugetul local, continuă să lucreze în Poliție. Conform comisarului Florina Crucianu,”până la finalizarea anchetei, cei patru lucrători au fost delegaţi să îşi desfăşoare activitatea în cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, altele decât cele din care făceau parte.”
Tot în serviciu a rămas și funcționarul din Primăria Cislău, surse din rândul anchetatorilor precizând că nu este exclus ca, în urma anchetei, să iasă la iveală și alte nume care să fi fost implicate în această afacere murdară.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.