După un an tumultuos, cu schimbări la vârful filialei buzoiene, când cu Gheorghe Vlase când cu Ion Vasile șef de Organizație, Partidul Conservator a cam uitat să-și achite facturile pentru utilitățile de care a beneficiat în sediul din Bulevardul Unirii. Astfel, PC Buzău a reușit să acumuleze o datorie la Regia Autonomă Municipală de aproape 38 de milioane de lei vechi, pentru căldura furnizată în sediul partidului pe timpul sezonului rece.
Datoria rușinoasă pe care a strâns-o PC la regia de termoficare a orașului a ajuns la ”urechile noastre”, ieri, când cu puțin timp înainte de debutul conferinței săptămânale de presă a partidului, un curier și-a făcut apariția în sediul filialei și a încercat, fără succes însă, să paseze vreunui responsabil factura neachitată. Din mână în mână, hârtia ”cu amenda” în valoare de 37,7 milioane de lei vechi a ajuns, într-un final, la liderul Organizației PC Buzău, Gheorghe Vlase, care văzând o așa grozăvie a trasat sarcină clară membrilor de partid să nu cumva să semneze de primire a facturii.
”Vă rog să nu semnați careva că nu cred că se poate așa ceva. O să vin eu la domnul Neamțu să rezolvăm problema”, a transmis președintele PC, Gheorghe Vlase, angajatului Regiei care a venit cu factura taman la conferința de presă a partidului.
Problema plății facturilor la utilități de către conservatorii buzoieni nu este însă o noutate. Pe vremea când, la Buzău, președinte al partidului era Valerian Țuclea, o bună perioadă de timp în sediul PC din strada Unirii Nord nu a fost curent electric. Acum a venit rândul Regiei Autonome Municipale să încerce să-și recupereze datoriile acumulate de conservatori. Pentru că deja nu mai crede în șansele de recuperare a banilor ce reprezintă căldura furnizată în ultimul an la sediul PC, surse din cadrul RAM, susțin că juriștii instituției ar fi acționat deja în instanță filiala buzoiană a conservatorilor.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.