Probleme în organizaţia buzoiană a Partidului Democrat Liberal. După anunțarea intenției de a demisiona a liderului PDL, Cezar Preda, apele se tulbură și mai mult în partidul care s-a aflat la guvernare în ultimii 4 ani. Alegerile parlamentare au adus o înfrângere usturătoare pentru PDL Buzău care nu a reușit să își adjudece direct nici un mandat.
Situaţia de la vîrful PDL Buzău râmâne însă incertă cel puțin până la finalul săptămânii viitoare. Vineri, preşedintele partidului, Vasile Blaga a convocat Colegiul Director al formaţiunii, din care fac parte membrii conducerii centrale a PDL şi liderii organizaţiilor judeţene. După această ședință la Buzău va trebui organizat un Birou Permanent Județean în care va trebui desemnat un președinte interimar până la organizarea de alegeri în partid. Problema cea mare este că nimeni nu pare dispus să își asume o funcție în PDL Buzău. Conform ierarhiei în partid funcția de prim-vicepreședinte al organizației județene a PDL Buzău îi aparține primarului comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru. Este greu de crezut însă ca membrii PDL Buzău vor lăsa organizația pe mâna acestuia atâta timp cât în campania pentru alegerile locale a fost văzut braț la braț cu contracandidatul lui Cezar Preda, Marcel Ciolacu. Secretarul General al PDL Buzău, Liviu Mocanu, este și el hotărât să renunțe la toate funcțiile din partid. De altfel, Mocanu a făcut un pas în spate imediat după alegerile locale dar a acceptat totuși să-și păstreze funcția deținută.
„Așteptăm ședința de vineri de la București și după aceea va trebui să organizăm un Birou Permanent Județean în cadrul căruia se va desemna un președinte interimar care să conducă organizația până vom face alegeri. În ceea ce mă privește nu mă mai interesează nici o funcție în partid. De altfel, decizia aceasta am luat-o chiar înainte de alegerile locale dar am acceptat să rămân totuși secretar general. Nu știu cine ar putea să preia conducerea PDL Buzău, știu doar că eu doresc să rămân un simplu membru”, a declarat secretarul general al PDL Buzău, Liviu Mocanu.
O altă opțiune ar fi președintele organizației municipale, Adrian Burducea, care este și vicepreședinte al organizației județene, dar pare greu de crezut că Burducea ar putea fi convins să preia organizația după Cezar Preda. Funcții de vicepreședinți mai dețin și Florina Stoian, primarul comunei Pietroasele, Cornel Enache, primarul din Luciu, Mircea Frățilă, consilierul județean Ion Coman şi deputatul Valeriu Alecu, care este vicepreședinte de drept ca urmare a funcției deținute în Parlament dar care își va pierde în curând ambele calități oficiale.
La Buzău, ARD a obţinut un scor sub cel naţional al partidului, și tocmai din această cauză, liderul democrat-liberalilor, Cezar Preda, a decis să demisioneze din toate funcțiile deținute în partid. Preda nu intenționează să plece însă definitiv din PDL ci propune o reorganizare a partidului. De altfel, liderul PDL Buzău a mai demisionat odată pentru scurt timp din funcția deținută la vârful organizației județene chiar înainte de alegerile locale din anul 2008 după un conflict cu fostul președinte al CJ, Victor Mocanu, pe care a refuzat să îl mai sprijine pentru un nou mandat. Preda a revenit însă în scurt timp la conducerea PDL Buzău după ce Mocanu a decis să candideze din partea PSD.
Deputatul Valeriu Alecu cel care își va pierde în curând atât funcția deținută în Parlament cât și pe cea din partid crede că PDL va merge în continuare și va fi un partid de opoziție care va ști cum să își facă treaba.
„Partidul va merge în continuare, se va forma un comitet interimar, se va stabili un termen și se vor face alegeri. Vom fi un partid de opoziție și ne vom face treaba. Asta a fost voinţa electoratului și trebuie să o acceptăm. E și vina noastră pentru că a fost şi o greşeală de strategie în abordarea campaniei electorale dar ne-am confruntat şi cu foarte multe nereguli în procesul de votare”, a declarat deputatul Valeriu Alecu.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.