Obiectivul democrat-liberalilor buzoieni este obținerea a doi deputați și un senator la alegerile parlamentare  ce vor avea loc la începutul lunii decembrie. Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, spune că partidul pe care îl conduce s-a pregătit pentru lupta electorală cu oameni noi care vor fi prezentați publicului larg la sfârșitul lunii septembrie.
„Partidul Democrat Liberal este pregătit să intre în alegerile parlamentare. Vom anunţa candidaţii în ultima decadă a lunii septembrie dar pot să vă spun de acum că vom merge cu oameni noi, cu oameni care corespund codului etic prevăzut în statutul Partidului Democrat Liberal, cu o moralitate, competenţă şi integritate care nu pot fi puse la îndoială”, a precizat liderul democrat-liberal buzoian, Cezar Preda.
Se știe deja că actualul șef al PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, va candida pentru un nou fotoliu de deputat însă rămâne de văzut dacă și ceilalți doi parlamentari buzoieni democrat-liberali vor dori să se înscrie în lupta pentru câștigarea unui post în Parlamentul României.
„În ceea ce priveşte candidatura mea, aşa cum am spus şi imediat după locale, voi candida. În ceea ce îi privește pe Viorel Constantinescu și Valeriu Alecu, din punctul meu de vedere ei se încadrează în normele etice impuse de partid dar eu nu sunt eu membru al Comisiei de etică şi nici preşedintele Comisiei de etică. Ceea ce pot să vă spun este legat doar de candidatura mea. Nu am avut vreo discuţie nici cu domnul senator Constantinescu, nici cu domnul deputat Alecu pe acest subiect însă vă vom anunţa deciziile pe care le vor lua dânşii”, a declarat deputatul Cezar Preda.
Preda a admis totodată că s-ar bucura dacă preotul Paul Negoiță, care a candidat la alegerile locale din luna iunie sprijinit de PDL, ar fi tentat de o candidatură pe listele Alianței de Centru-Dreapta.
„ Paul Negoiţă este un independent, dacă îşi asumă să candideze independent la parlamentare este treaba domniei-sale, dacă doreşte să vină în interiorul Alianţei de Centru-Dreapta, trebuie să se facă membru al unuia dintre cele patru partide, este decizia domniei-sale. Mi-ar plăcea ca preotul Negoiţă să-şi aducă zestrea de voturi şi de încredere şi la nivel de candidatură la parlamentare, dar este decizia domniei-sale, şi eu nu am vorbit cu dânsul”, a conchis liderul PDL Buzău, Cezar Preda.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.