Noi dotări ar putea ajunge în curtea forţelor de intervenţie în situaţii de urgenţă din Buzău. O nouă ambulanță dar și un elicopter SMURD căre să fie folosit pentru a acționa în zonele greu accesibile din județ se află pe lista de priorități a Consiliului Județean.
Ideea este cum nu se poate mai bună însă administrația județeană nu dispune de banii necesari pentru cumpărarea ambulanţei şi a elicopterului.
„Nu doar o nouă ambulanță face parte din prioritățile noastre ci și un alicopter. E greu să aduci, de exemplu de la Chiojdu un om la Buzău tocmai din cuza problemelor de infrastructură și sunt multe astfel de zone în județ. Sunt multe priorități și multe intenții bune dar trebuie să vedem cum le vom duce la indeplinire pentru că fără sursa de finanțare e greu să faci aceste lucruri”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
În iarna anului trecut, ultimele dotări ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Jandarmeriei Buzău s-au dovedut mai mut decît utile. ATV-urileîntrate în parcul auto al celor două instutuţii cu sprijinul Consiliului Județean au putut răzbi prin munţii de zăpadă cu care ne-am confruntat o iarnă întreagă pentru a ajunge cu apă şi mîncare la localnicii izolaţi de nămeţi.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.