Peste 330 de absolvenţi de liceu speră să obțină o notă mai mare, după sesiunea de toamn, care să le aducă mult râvnita diplomă de bacalaureat. Ei au depus contestaţii şi aşteaptă acum soluționarea lor. Cele mai multe note contestate de absolvenții care au susținut bacul săptămâna trecută sunt la română, apoi la biologie şi matematică. Cu toate acestea, matematica a fost cea care a făcut cele mai multe victime fiind materia care a adunat peste 1500 de candidati la ediția de toamnă a bacalaureatului.
Rezultatele obținute înainte de contestații sunt mai bune decât anii trecuți și chiar plasează Buzăul în primele cinci județe la nivel național chiar dacă nu au promovat decât o treime din cei înscriși.
„În raport cu anii trecuți este un rezultat bun și 34,8 la sută este un procent bun chiar față de rezultatele la nivel național unde promovabilitatea este de doar 24,7 la sută. Cu toate acestea nu putem fi mulțumiți de un procent de 30 la sută dar este mai bine ca anul trecut și sperăm ca la anul să fie mult mai bine mai ales că se are în vedere introducerea bacalaureatului diferențiat pe care l-am cerut cu toții”, a declarat inspectorul general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea.
C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.