Pensionarii buzoieni cu mai mult 50 de ani de căsnicie au fost întâmpinați astăzi de autoritățile municipale cu flori, bani și fete frumoase în holul Primăriei Buzău. Deși au vârste considerabile, bătrânii au stat ore întregi la coada imensă formată în fața Palatului Comunal, pentru a intra în posesia sumei de 200 de lei oferită drept cadou alături de un trandafir. Şi pe lângă aceste daruri, bărbații care s-au aşezat la coadă la Primărie au avut parte şi de un alt cadou. O privelişte…de toată frumuseţea, care, probabil, a ridicat tensiunea multora dintre vârstnici.

Probabil că tocmai din această cauză dar și a oboselii acumulate după câteva ore de stat la coadă, în plin soare, unui octogenar i s-a făcut rău. Omul s-a asezat la umbră pe treptele unei librării din apropierea Palatului Comunal, acuzând o stare de slăbiciune generală. Medicii sosiți în grabă la locul cu pricina i-au acordat bătrânului primul ajutor la faţa locului, drept pentru care nu a mai fost nevoie ca pacientul să fie transferat la spital.

În total, astăzi, aproape 750 de familii de bătrâni s-au înghesuit la Primărie pentru 200 de lei, bani pe care oamenii îi vor păstra pentru plata întreţinerii, vor pune murături ori îşi vor lua medicamente.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.