Inspectorii Antifraudă însoțiți de jandarmi și inspectori vamali au descins, miercuri dimineață, la Poșta Câlnău la sediul societății Euroavipo aparținând omului de afaceri George Ivănescu. Timp de mai multe ore oamenii legii au căutat prin actele și prin depozitele societății iar la orele amiezii și-au făcut apariția și inspectorii vamali cu sacoșe pline cu PET-uri, cel mai probabil provenite de la produsele comercializate de societatea cu sediul la Poșta Câlnău.

Iată comunicatul remis miercuri de Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF:

Inspectorii antifraudă fiscală controlează comerţul cu băuturi alcoolice

Astăzi, miercuri, 10 septembrie 2014, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a declanşat la nivel naţional o acţiune de control în scopul prevenirii şi combaterii fenomenului de evaziune şi fraudă fiscală din domeniul producţiei, depozitării şi comercializării de alcool şi băuturi alcoolice. În prezent, în 15 judeţe şi în municipiul Bucureşti se derulează simultan verificări antifraudă care vizează 63 sedii şi puncte de lucru ale unui număr de 38 firme cu risc fiscal ridicat, care au fost selectate în baza analizelor specifice realizate de către DGAF.
Acţiunea de control este realizată de 160 inspectori antifraudă fiscală, care beneficiază de sprijinul a 24 inspectori vamali şi a 20 echipaje ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Inspectorii antifraudă fiscală verifică atât instalaţiile de producţie, măsurare şi prelucrare a alcoolului, cât şi modalitatea întocmirii documentelor de provenienţă şi corectitudinea înregistrărilor în evidenţele contabile.
Acţiunea de control este parte a unui plan amplu de operaţiuni al DGAF, care vizează identificarea şi instrumentarea fraudelor fiscale şi vamale din domeniul produselor accizabile, decurgând din strategia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind combaterea fermă a evaziunii fiscale.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.