seismograf-2

UPDATE: Institutul Național de Fizica Pământului a revizuit datele seismului la aproape 40 de minute de la producerea mișcării telurice, modificând valorile măsurate și anunțate inițial. Astfel, potrivit INFP, seismul de la ora 22.45 a avut o magnitudine de 4.8 grade pe scara Richter și s-a produs în zona Vrancea. Imediat după cutremur, seismologii români au anunțat că seismul a avut 5.2 grade.

Un cutremur cu magnitudinea de 5.2 grade pe scara Richter și de intensitate 5, potrivit primelor măsurători ale Institutului Național de Fizica Pământului, s-a produs miercuri seară, la ora 22.45 la o adâncime de 107 km. Seismul s-a simțit în Buzău, Vrancea, dar și în Capitală și în alte județe din Muntenia și Moldova.

În timp ce INFP dă seismul cu o magnitudine de 5.2 și produs în Prahova, Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean susține că mișcarea tectonică a măsurat 4,7 grade pe scara Richter cu intensitate 5, aceeași valoare fiind indicată și în urma măsurărilor efectuate de seismologii americani de la USGS. În plus, cercetătorii străini susțin că seismul a avut loc în zona Vrancea, în apropierea localității buzoiene Gura Teghii.

Cutremurul produs miercuri noapte a fost al doilea înregistrat de seismografe în ultimele 24 de ore. Primul a avut loc în cursul zilei, la ora 11.41, în zona Vrancea, la o adâncime de 85 de km. având o magnitudine de 2, 9 pe scara Richter.

Alte două cutremure s-au produs duminică în judeţul Buzău, în zona seismică Vrancea, într-un interval de aproximativ patru ore, unul având magnitudinea de 3 grade pe scara Richter şi celălalt fiind de 2,8 grade.

Tot în judeţul Buzău, în zona seismică Vrancea, sâmbătă, la ora 18.55 s-a produs un cutremur de 3,2 grade pe scara Richter.

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine produs anul acesta în România a avut 5 grade şi s-a înregistrat la 29 martie, tot în zona seismică Vrancea.

La 6 octombrie 2013, în Vrancea a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.