Bigiu si Boscodeala
Președintele Consiliului Județean Buzău, liberalul Cristi Bîgiu, va activa în curând sub sigla celor trei trandafiri. Anunțul a fost făcut de fruntașul liberal în cursul zilei de miercuri într-o întâlnire cu primarii liberali din județ dar și ulterior în ședința Biroului Permanent extins, întrunire la care au participat consilieri județeni, primari, parlamentarii PNL și membrii Organizației Municipale.
Bîgiu ar fi anunțat în fața viitorilor foști colegi de partid că „va ajuta PSD” la următoarele alegeri și, chiar dacă oficial nici un ales nu a declarat că îl va urma, este aproape sigură plecarea la braț cu Bîgiu a 15 primari liberali.
Pe de altă parte, nu vor părăsi Partidul Național Liberal președintele George Scutaru, parlamentarii Erland Cocei și Doina Tudor dar nici vicepreședintele Consiliului Județean, Cristinel Romanescu, președintele organizației municipale Dorin Bădulescu și o parte a consilierilor județeni ai PNL. De asemenea, există semnale clare că anumiți primari nu îl vor urma pe Cristi Bîgiu în tabăra social-democraților. Este vorba, printre alții, de primarii din Cochirleanca, Brăești, Pătârlagele, Berca și Puiești care, cel puțin până la această oră, sunt hotărâți să rămână liberali.
Anunțul oficial privind înregimentarea luci Cristi Bîgiu în PSD va fi făcut, cel mai probabil, de președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, la Congresul Național al PSD ce va avea loc vineri printr-un sistem de videoconferință. Ulterior, se așteaptă ca președintele Consiliului Județean Buzău să facă declarații prin care să explice într-un fel decizia luată.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.