Ultimul week-end înaintea debutul noului an școlar adu ce și ultimele filme în aer liber pe acest an pentru cinefilii buzoieni. Centrul Județean de cultură și Artă invită astfel buzoienii la ultimele proiecții în aer liber din această vară programând două filme de referință ale cinematografiei românești.
Prima proiecție din această săptămână va avea loc joi de la ora 21.00 când va rula filmul lui Stere Gulea, „Sunt o babă comunistă”. Filmul prezintă Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Canada, împreună cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.
Vineri seară, de la ora 21.00, buzoienii vor avea parte de comedia „ Funeralii fericite” a cărei regie este semnată de inegalabilul Horațiu Mălăele. Filmul prezintă problema a trei imigranți care trăiesc Într-un cartier periferic din Bucureşti și care îşi îneacă amarul în cârciuma lui Samir: „La imigrantul fericit”. La o masă, trei prieteni au pierdut şirul paharelor. Ei sunt: Lionel – un român reîntors din Franţa unde a lucrat în construcţii, Kiril – un bulgar contrabandist de mică anvergură şi Igor – un rus fără permis de şedere în România, care lucrează la negru ca instalator. Presaţi de iminenţa raziei duminicale pe care o face la oră fixă agentul Porumbel, cei trei o şterg rapid din cârciumă împreună cu ceilalţi clienţi. Ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Aceasta le prezice data exactă a morţii şi modul în care vor muri. De aici începe distracţia.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.