Gheorghe URSARU
Gheorghe URSARU

UPDATE: Mascaţii au descins la centrul de colectare Remat din Buzău cât şi la Calvini la locuința liderul romilor din localitate, Gheorghe Ursaru. Conform anchetatorilor bărbatul ar deţine o firmă prin care colectează fier vechi, iar afacerea nu ar fi tocmai curată, de aceea descinderile oamenilor legii sunt menite să facă lumină în acest caz. Percheziţiile fac parte dintr-un amplu control demarat de poliţişti şi procurori în mai multe judeţe între care Buzău, Bucureşti, Prahova, Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu.Perchezitii REMAT Buzau

Un număr de 27 de percheziţii au loc, joi, la locuinţele a 15 persoane şi la firme din Bucureşti, Buzău, Prahova, Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu, fiind vizată o grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, care a produs un prejudiciu de 10 milioane de lei prin tranzacţii cu fier vechi. Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii DIIICOT- Biroul Teritorial Buzău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, fac 27 de percheziţii la locuinţele a 15 învinuiţi, precum şi la 15 sedii ale unor societăţi comerciale din Bucureşti şi din judeţele Buzău, Prahova, Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu.
Percheziţiile vizează destructurarea unui grup infracţional suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul colectării deşeurilor feroase şi neferoase.
Conform sursei citate, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din activitatea de achiziţionare de deşeuri, prin utilizarea a şapte societăţi comerciale de tip „fantomă” şi crearea unor circuite comerciale şi financiare fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitelor şi a taxelor către stat.
În realitate, deşeurile erau livrate unui număr de nouă societăţi comerciale care nu înregistrau în evidenţele contabile nici achiziţia şi nici vânzarea acestor mărfuri.
Pentru mărfurile livrate de către furnizorii reali erau întocmite facturi prin care livrările figurau ca fiind efectuate de către societăţile „fantomă”, plăţile fiind făcute în conturile aceloraşi societăti. Învinuiţii ridicau sumele de bani din conturi şi le achitau furnizorilor contravaloarea deşeurilor, fără întocmirea vreunui înscris contabil, iar astfel sarcina achitării obligaţiilor fiscale aferente activităţilor de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase (16% impozit pe venit şi 3% taxa de mediu, ambele cu reţinere la sursă) era transferată ilegal către aceste societăţi, mai spun procurorii DIICOT.
Prejudiciul cauzat de această grupare este estimat la zece milioane de lei, reprezentand impozit pe venit şi taxa de mediu.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău vor fi audiate, joi, 19 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.