Gina CHIVULESCU

Festivalul „VedeTeatru”, ajuns la a X-a ediție debutează sâmbătă la Sala Mare a Consiliului Județean iar timp de o săptămână pe scenele buzoiene vor urca unii dintre cei mai mari actori ai scenei românești. Și pentru că este vorba despre o ediție aniversară organizatorii s-au gândit să aducă la Buzău în special spectacolele jucate de-a lungul timpului pe scena teatrului buzoian.
„Este vorba despre o ediţie aniversară, ediţia a X-a, în care vedeta festivalului trebuie să fie chiar Teatrul G. Ciprian ceea ce ne-a determinat să aducem pe scenă cele mai de succes spectacole produse la Buzău de-a lungul timpului. Este vorba despre spectacole care s-au jucat cu sala arhiplină atât în ţară, cât şi în cadrul turneelor din Austria, Germania sau Canada”, a declarat directorul Teatrului George Ciprian, Gina Chivulescu.
Conform organizatorilor, din ediția a X-a a VedeTeatru nu vor lipsi de lângă secțiunea oficială nici secțiunea Vedeta de Mâine ce va avea loc la Cafeneaua Artiștilor și nici colocviile găzduite de Biblioteca Județeană însă, pe lângă acestea, ediția aniversară vine și cu o serie de noutăți.
Una dintre ele ar fi prezența la Buzău, „în proporție de 95 %” a ministrului Culturii, Daniel Barbu, în data de 23 mai. Totodată organizatorii intenționează ca festivitatea de închidere a VedeTeatru să se desfășoare în aer liber, dacă vremea o va permite. Pentru final organizatorii vor amenaja o scenă în aer liber în zona Obeliscului pe care va avea loc festivitatea de premiere, spectacolul Dianei Lupescu „Umor, amor, fior de dor… în București” dar și o „Seară românească” ce va cuprinde muzică și dansuri tradiționale românești puse înscenă de ansamblul folcloric al Centrului Județean pentru Cultură și Artă.
Preţul biletelor va fi de 30 de lei/spectacol, iar la abonamentele pentru minim 6 spectacole prețul este redus la doar 25 lei pe spectacol în timp ce pentru pentru elevi, studenţi şi pensionari prețul unui bilet este de 15 lei/spectacol.
Vezi aici programul complet al festivalului!
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.