Perchezitii Etnobotanice-1
imagine de arhivă
Poliţiştii bucureşteni au descins, miercuri, la cinci adrese din Bucureşti şi Buzău, într-un dosar care vizează spălarea unei sume care se ridică la 100 de milioane de euro şi o evaziune fiscală de aproximativ 500.000 de euro, în urma comerţului cu produse IT, informează Poliţia Capitalei.
Acţiunea a fost declanşată după ce anchetatorii au obţinut date potrivit cărora mai multe persoane, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, ar fi prejudiciat statul, prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor cheltuieli fictive.
Prin intermediul acestor societăţi comerciale, suspecţii ar fi importat componente PC, camere video şi laptopuri, pe care nu le-ar fi trecut şi în evidenţele contabile. Poliţiştii au estimat că prejudiciul adus bugetului de stat ca urmare a evaziunii fiscale este de aproximativ 500.000 de euro, însă, spun anchetatorii, există indicii şi cu privire la faptul că reprezentanţii acestor societăţi ar fi reuşit să spele aproximativ 100 de milioane de euro. În urma percheziţiilor vor fi puse în executare trei mandate de aducere.
Potrivit unor surse apropiate anchetei, sunt verificate, în total, 12 persoane, iar, printre societăţile comerciale controlate se numără Easymag Data, Easymag Shop şi Easymag Shop Upgrade.
Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.