Fostul ministru al Turismului, buzoianca Elena Udrea aflată la Buzău pentru prezentarea moțiunii prin care intenționează să câștige șefia PDL, l-a atacat în repetate rânduri pe liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda. Avându-l alături pe fostul deputat Valeriu Alecu, Udrea nu s-a sfiit să spună răspicat că locul deputatului Cezar Preda nu mai este demult în fruntea organizației județene, pentru simplu fapt că rezultatele politice nu îl recomandă pentru această funcție.
„Cred că la Buzău trebuie să se întâmple o schimbare la nivelul conducerii care să crească șansa de a câștiga alegerile la nivel local. Dacă eram de aceeași parte a baricadei cu Cezar Preda, el cu siguranță nu mai era în fruntea organizației pentru că am fi gândit la fel și ar fi înțeles că dacă nu aduci performanță, ideal este să faci un pas în spate. Organizația PDL Buzău are nevoie de o schimbare, trebuie întărită, la Buzău ar trebui să câștigăm Primăria orașului în 2016, președinția Consiliului Județean, să aducem primarii lângă noi, să recâștigăm voturi,” a declarat Elena Udrea.
Mai mult, în fața membrilor de partid, Elena Udrea l-a acuzat direct pe șeful PDL Buzău de faptul că ar fi pus bețe în roate alocării de fonduri europene pentru județul Buzău în perioada cât Ministerul Dezvoltării a fost condus de buzoiancă.
„Aș fi vrut să fac mai multe pentru Buzău pentru că este județul meu. Am avut însă niște recomandări din partea organizației județene să nu fac așa ceva din cauza neînțelegerilor care existau aici cu Mocanu, președintele Consiliului Județean. De exemplu, la semnarea unui proiect de reabilitare a Spitalului Județean din Buzău mi s-a spus să nu vin eu personal să semnez contractul pentru că i-aș fi făcut imagine președintelui Consiliului Județean. La fel s-a întâmplat și în localități unde nu aveam primari și am ținut cont de recomandările organizației ca să nu ne supărăm. Aș fi vrut să fac mai mult, aș fi vrut să fac și podul de la Vadu Pașii și alte proiecte. Cu toate astea, pe vremea cât am condus Ministerul Dezvoltării am direcționat către Buzău sume importante. Nu e mai puțin adevărat că în alte locuri s-au dus mai mulți bani, dar la Buzău așa au fost recomandările organizației ”, a declarat Elena Udrea.
De asemenea, Elena Udrea a mai afirmat că în cazul în care va pierde cursa pentru câștigarea fotoliului de șef al PDL va rămâne în partid și va pune umărul la reconstrucția acestuia. Dar, în situația în care va câștiga șefia PDL, va solicita urgent organizarea de alegeri în organizațiile cu rezultate proaste la ultimele scrutine, organizații printre care se află și cea de la Buzău condusă de Cezar Preda.
„Voi cere alegeri și la Buzău și în alte organizații unde rezultatul e slab de multă vreme. E sănătos să fie așa. Preda are un loc în echipa de la Buzău, poate și în cea de la Centru, dar fiecare trebuie să fie pe locul pe care face performanță. Asta se vede în voturi. Dacă în politică nu aduci voturi nu ești un mare om politic, oricât de bun specialist ai fi”, a concluzionat Elena Udrea.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.