Centrul Cultural Francofon Buzău, Consiliul Județean Buzău și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale vă invită să participaţi la cea de-a patra ediție a Festivalului Național de Muzică Francofonă FRANCOCHANSON care va avea loc în perioada 9-10 martie 2013, în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău. Proiectul este inclus in Calendarul Activitatilor Educative al MEN pentru anul scolar 2012-2013 si se va desfasura pe doua sectiuni: gimnaziu si liceu, fiecare avand si doua subsectiuni, individual si grup vocal.
afis Francochanson
Programul festivalului va cuprinde: concursul de muzică francofonă pentru elevi de gimnaziu ( 9 martie, 11 h- 18 h) și elevi de liceu ( 10 martie, 11 h – 18 h), festivitatea de premiere ( 20 h). La aceasta ediție s-au inscris concurenti din regiunile Muntenia si Dobrogea ( judetele Constanta, Brăila, Galați, Vrancea, Prahova, Ialomita, Argeș, Harghita, Hunedoara, Buzau si București), deoarece festivalul este considerat etapa de calificare pentru concursul international de la Baia Mare. Trei castigatori de la concursul buzoian vor participa, in luna mai, la festivalul Chants, Sons sur scene, Baia Mare. Ne bucura in mod deosebit interesul si dorinta elevilor de a concura la festivalul buzoian, numarul celor inscrisi fiind dublu fata de editiile anterioare: 33 la gimnaziu si 38 la liceu, pentru sectiunile individual si grup vocal.
Organizatorii, alaturi de partenerii locali si nationali, ii vor recompensa pe concurenti cu diplome, mape, carti si alte obiecte promotionale. Desi nu se percepe taxa de inscriere, fiind printre putinele concursuri de acest fel din Romania, castigatorii vor primi, pentru prima data, si premii in bani.
Organizatorii au deosebita plăcere de a vă prezenta și două spectacole de gală: sâmbătă, 9 martie 2013, ora 18,30 – Primăvara buzoiană – spectacol folcloric de muzică și dans (Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale) și duminică, 10 martie 2013, ora 18,30 – Ritmuri francofone, cu Alexandra Fits (Edith Piaf de România ) și Acacia Mpofo Kitata Lukibadiku și Popola Femi Isaac( R Congo) ( Centrul Cultural Francofon Buzau).
Cei doi tineri muzicieni din Congo participa din partea Asociatiei Tineri in misiune, in parteneriat cu UNICEF Romania. In zilele de 11 si 12 martie 2013, Centrul Cultural Francofon Buzau le propune elevilor din scolile buzoiene sa descopere muzica francofona africana, cei doi muzicieni coordonând ateliere de muzica in mai multe scoli din Buzau.

congo
La aceasta editie a Festivalului de muzica francofona va participa si o delegatie din Comunitatea Franceza din Belgia: dl Benoit Rutten, delegatul Wallonie- Bruxelles in Romania, dna Stephanie Croissant, directoarea Centrului Cultural din Andenne, dna Beatrice Benfate, profesor in Bastogne, dl Daniel Coulon, vicepresedinte al Asociatiei Partenariat Villages Roumains si dl Pierre Lebacq, trezorier in cadrul aceleiasi asociatii. Sambata, 9 martie, va avea loc o intalnire oficiala a acestei delegatii cu reprezentanti ai Consiliului Judetean Buzau, iar Centrul Cultural Francofon Buzau va semna un protocol de colaborare cu Delegatia Wallonie- Bruxelles in Romania avand ca scop dezvoltarea parteneriatelor cu aceste institutii si asociatii din Comunitatea Franceza din Belgia, alaturi de care s-au desfasurat deja proiecte importante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.