pechezitii mascati

Noi percheziții au avut loc în ultimele 24 de ore la Buzău, dar și în Ialomița. Ultimele descinderi ale oamenilor legii au vizat cinci persoane specializate în efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și fals informatic. Iată mai jos comunicatul DIICOT:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău au efectuat în data de 26 noiembrie 3 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Buzău şi Ialomiţa, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional format din 5 persoane, specializat în efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi fals informatic.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna aprilie 2014, numitul G.T. de 38 ani, persoană cu dublă cetăţenie (moldovean şi român), prin intermediul numiţilor M.L.S. de 41 ani, cetăţean român şi E.V. de 39 ani, persoană cu dublă cetăţenie (moldovean şi român), au recrutat 13 cetăţeni români din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Ilfov, pe care sub promisiunea obţinerii în mod facil a unor sume de bani, i-au determinat să îşi deschidă conturi bancare la mai multe unităţi de pe teritoriul României.
În aceste conturi bancare erau virate sume de bani cuprinse între 3000 şi 10000 de Euro din conturile unor persoane ale căror carduri şi conturi bancare fusese anterior compromise prin activităţi de phising.
Prin activitatea infracţională descrisă mai sus au fost prejudiciate mai multe persoane, atât fizice cât şi juridice din România, Germania şi Cehia, până în prezent prejudiciul fiind estimat la suma de aproximativ 45 000 euro.
Procurorii D.I.I.C.O.T – BT Buzău au luat măsura reţinerii faţă de 4 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.