vin
Poliţiştii au făcut verificări la mai mulţi agenţi economici din judeţele Buzău, Bacău şi Vrancea, stabilind că, din 2012 şi până în prezent, aceştia au produs sau comercializat către 75 de societăţi din 12 judeţe peste 200 de tone de vin contrafăcut, prejudiciul fiind de patru milioane de lei.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, poliţiştii au făcut, miercuri şi joi, verificări la 12 sedii sociale şi puncte de lucru, care aparţin unui număr de cinci agenţi economici.

În urma controalelor, au fost ridicate, în vederea analizării în laborator, probe din sortimentele de vin produse sau comercializate de societaţile verificate, precum şi documente.

Poliţiştii au stabilit că reprezentanţii acestor agenţi economici ar fi produs sau comercializat, din 2012 şi până în prezent, peste 200 de tone de vin contrafăcut, sub diferite marci. Vinul ar fi fost vândut fie ambalat în sticle sau în recipiente din plastic, fie vrac, către 75 de agenţi economici din 12 judeţe.

Totodată, s-au făcut cercetări cu privire la beneficiarii mărfurilor comercializate, precum şi la corectitudinea înregistrărilor financiar contabile, referitoare la aprovizionarea cu materii prime şi materiale, în special struguri şi recipiente pentru ambalarea produselor finite.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat, până în prezent, la peste patru milioane de lei.

La activităţi au participat reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Direcţia de Inspecţii Viti-vinicole şi inspectori ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.