Percheziţii la Buzău, dar şi în Bucureşti şi alte 6 judeţe la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare a banilor. Prejudiciul în acest dosar este de 1,4 milioane de euro din evaziune fiscală şi 300.000 de euro din spălare de bani.
La Buzău, potrivit unor surse judiciare, poliţiştii ar fi descins în patru locaţii din municipiul reşedinţă de judeţ iar la final nu ar fi fost ridicate, se pare, persoane pentru a fi duse la audieri.
„La data de 7 decembrie a.c., poliţişti Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, efectuează 52 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bacău, Iaşi, Galaţi, Alba, Buzău şi Dâmboviţa. Acţiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracţională specializată în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor”, anunţă Poliţia.
Conform poliţiştilor, „în perioada 2010 – 2016, 30 de societăţi comerciale beneficiare ar fi influenţat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidenţele contabile proprii de operaţiuni nereale”.
Pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală ar fi fost folosite 10 societăţi cu un comportament de tip fantomă.
„Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală şi alte 300.000 de euro din infracţiunea de spălare a banilor”, menţionează Poliţia, adăugând că 40 persoane urmează să fie conduse la audieri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.