UPDATE: Un bărbat de 47 de ani din comuna Grebănu a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Ăn funcșie de rezultatul audierilor oamenii legii vor hotărî joi dacă il vor prezenta pe bărbat în fața judecătorilor pentru a cere arestarea sa preventivă.

Potrivit unor surse, în municipiul Buzău s-a desfășurat o percheziție, la Grebănu 5, iar la Râmnicu Sărat polițâiștii au descins în 6 locații. Indivizii călcați de anchetatori au luat credite de la Provident în baza unor acte false și nu au mai restituit sumele datorate.

Miercuri dimineață, poliţiştii din Buzău efectuează 12 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de înşelăciune, în domeniul bancar, cu un prejudiciu de 200.000 de lei.

Potrivit IGPR, peste 40 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice și de la acțiuni speciale cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău efectuează 12 percheziţii domiciliare în Buzău, Râmnicu Sărat şi Grebănu.

Sunt vizate persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de înşelăciune.

În fapt, din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2016 – 2017, 32 de persoane au solicitat şi obţinut credite de la o instituţie bancară, prin întocmirea în fals şi utilizarea de documente false, fără ca ulterior să mai achite sumele de bani contractate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 200.000 de lei.

Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Râmnicu Sărat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat.

Vor fi puse în aplicare 32 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul Poliţiei Râmnicu Sărat, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.