Ministrul Educației și cel al Dialogului Social prezenți la deschiderea Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor

0

Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor a debutat, miercuri, la Buzău, în prezența a peste 60 de elevi și profesori veniți din întreaga țară, a ministrului Educației Naționale, Liviu Pop, a ministrului Dialogului Social, Gabriel Petrea, a senatorului Ecaterina Andronescu, a președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a viceprimarului Andrei Neder și a conducerii Inspectoratului Școlar Județean.

Lucrările au fost deschise de președintele Consiliului Național al Elevilor, Vlad Ștefan care a explicat ce a reușit să facă în mandatul de un an pe care l-a avut în fruntea Consiliului urmat de ministrul Educației Naționale , Liviu Pop care le-a vorbit elevilor despre implementarea programului de guvernare și despre măsurile pe care ministerul le pregătește și asupra cărora membrii Consiliului Național al Elevilor vor fi consultați. De asemenea, ministrul Educației le-a recomandat membrilor Consiliului Național al Elevilor să facă o promovare mai amplă a universităților românești.

La rândul său, președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu le-a urat bun venit la Buzău tuturor elevilor și profesorilor veniți din întreaga țară și a ținut să îi mulțumească în mod special președintelui Consiliului Județean al Elevilor Buzău, Alexandru Drăghici,  pentru meritul de a-l fi determinat să fie prezent la una din ședințele CJE Buzău.

„Va mulțumesc ca sunteți aici, vă urez bun venit la Buzău,  cu mare respect salut onoratul prezidiu pe doamna senator Ecaterina Andronescu și pe  domnii miniștri Liviu Pop și Gabriel Petrea. Azi nu o să am un discurs politic, vreau să îl salut și mă onorează că am cunoscut pe un coleg de-al vostru care acum este student care azi va preda mandatul. Salut cu mare drag și colegii parlamentari care chiar dacă sunt în vacanță sunt prezenți astăzi aici și dovedesc respectul pe care vil poartă. Eu astăzi nu aș fi fost aici dacă nu ar fi fost câțiva „vinovați”. Așa că vreau să spun mulțumesc Alexandru pentru că astăzi sunt aici.

Uitându-mă în sală  văd prezent aici viitorul României. Voi care sunteți vârfurile generației voastre ați ales să studiați în România, să fiți alături de noi în continuare, să învățați ce este bun de la noi, să ne arătați ce facem rău și noi suntem mai liniștiți că viitorul României e pe mâini bune. Sunt convins că și cei care veți fi aleși astăzi veți avea aceleași rezultate și performanțe ca și cei care au fost înainte.  Noi CJ și Primăria municipiului Buzău vom fi un partener loial pentru voi Consiliul Județean al Elevilor  și suntem dispuși să colaborăm”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Seria celor înscriși la cuvânt a continuat cu fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, cu inspectorul general al ISJ Buzău, Florina Stoian și cel al fostului senator Constantin Popa.

La final, președintele Consiliului Național al Elevilor, Vlad Ștefan a primit din partea Ecaterinei Andronescu o diplomă pentru întreaga activitate în fruntea Consiliului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.