Polițiști și procurori DIICOT efectuează joi dimineață ample percheziții în Primăria Buzău, la Direcția Economică, într-un dosar în care mai mulţi funcţionari publici sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi abuz în serviciu.
Conform Poliției, cercetările se efectuează într-un dosar privind infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi abuz în serviciu în dauna intereselor publice.
Activitatea vizează identificarea şi ridicarea registrelor, documentelor şi înscrisurilor care redau înregistrarea sau evidenţierea, urmărirea şi executarea silită de amenzi, impozite şi taxe locale, precum şi orice alte înscrisuri cu valoare probatorie.
”Din cercetări a reieşit că mai mulţi funcţionari publici ar fi constituit un grup infracţional organizat şi ar fi obţinut ilicit bani din neînscrierea în sistemul informatic a mai multor procese- verbale de contravenţie, în vederea eludării plăţii acestora ori nu ar fi luat măsurile legale pentru urmărirea şi executarea bunurilor persoanelor juridice care figurează cu datorii la bugetul de stat.
De asemenea, cei în cauză ar fi introdus date false în sistemul informatic, respectiv menţiuni nereale cu privire la plata datoriilor sau amenzilor contravenţionale ale unor persoane sau ar fi distrus documentele de constatare a acestor contravenţii. Totodată, nu ar fi fost luate măsurile legale pentru urmărirea şi executarea bunurilor persoanelor juridice care figurează cu datorii sau ar fi fost emise, cu mare întârziere, titlurile de executare silită”, a transmis IPJ Buzău.
La acţiune participă şi poliţişti specializaţi în criminalitate organizată din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, precum şi jandarmi.
Activitatea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Și procurorii DIICOT au transmis în acest sens un comunicat de presă:

„La data de 22.10.2015 procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Buzău efectuează mai multe percheziţii la sediul Primariei municipiului Buzău – Direcţia Economică, în cadrul unei acţiuni vizând săvârşirea de către mai multe persoane a infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, fraudă informatică şi abuz in serviciu.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primariei municipiului Buzău-Direcţia Economică au constituit un grup infractional organizat în vederea săvârşirii mai multor activităţi infracţionale, dupa cum urmeaza:

– neînscrierea în sistemul informatic a mai multor procese verbale de contravenţie, în vederea eludării plăţii acestora;

– introducerea de date false în sistemul informatic, respectiv menţiuni nereale că amenzile contravenţionale ar fi fost plătite la Consiliile Locale de pe raza altor localităţi sau la sucursale şi filiale CEC din alte localităţi, acţiuni urmate de distrugerea documentelor de constatare a contravenţiilor şi introducerea scriptică a altor documente;

– introducerea de date false în sistemul informatic vizând ştergerea şi anularea datoriilor mai multor persoane juridice în condiţii nelegale, respectiv înainte de împlinirea termenului de prescripţie de 5 ani;

– neluarea măsurilor legale pentru urmărirea şi executarea bunurilor persoanelor juridice care figurează cu datorii la bugetul municipalităţii;

– emiterea cu mare întârziere a titlurilor de executare silită, respectiv în apropierea împlinirii termenului de prescripţie a executării debitelor locale către bugetul municipalităţii.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Buzau si BCCO Ploiesti.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IJJ Buzau.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, transmit procurorii DIICOT.

2 COMENTARII

  1. […] Polițiști și procurori DIICOT efectuează joi dimineață ample percheziții în Primăria Buzău, la Direcția Economică, într-un dosar în care mai mulţi funcţionari publici sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi abuz în serviciu. Conform Poliției, cercetările se efectuează într-un dosar privind infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi abuz în serviciu în dauna intereselor publice. Activitatea vizează identificarea şi ridicarea registrelor, documentelor şi înscrisurilor care redau înregistrarea sau evidenţierea, urmărirea şi executarea silită de amenzi, impozite şi taxe locale, precum şi …mai multe stiri […]

  2. […] Polițiști și procurori DIICOT efectuează joi dimineață ample percheziții în Primăria Buzău, la Direcția Economică, într-un dosar în care mai mulţi funcţionari publici sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi abuz în serviciu. Conform Poliției, cercetările se efectuează într-un dosar privind infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi abuz în serviciu în dauna intereselor publice. Activitatea vizează identificarea şi ridicarea registrelor, documentelor şi înscrisurilor care redau înregistrarea sau evidenţierea, urmărirea şi executarea silită de amenzi, impozite şi taxe locale, precum şi Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.