UPDATE:
Documente financiar-contabile, peste 40 de metri cubi de material lemnos, o armă de vânătoare şi un pistol cu aer comprimat păstrate necorespunzător, precum şi 26 de capcane neautorizate (laţuri) au fost ridicate de poliţiştii buzoieni, în urma a 22 de percheziţii efectuate la sediile, punctele de lucru şi locuinţele administratorilor unor societăţi comerciale, precum şi la domiciliile a trei persoane bănuite de braconaj cinegetic.

Polițiștii din Buzău efectuează joi ample percheziții la sediile unor firme și persoane bănuite de ilegalități în domeniul silvic, evaziune fiscală și braconaj cinegetic. Din primele informații, descinderile au loc în localitățile Mânzălești, Lopătari și Vintilă Vodă, la sediile a 9 societăţi comerciale, puncte de lucru, depozite şi gatere ce au ca principal obiect de activitate exploatarea, prelucrarea, transportul şi comercializarea lemnului. De asemenea, sunt efectuate percheziţii la domiciliile a 13 persoane fizice de pe raza judeţului Buzău, dintre care 10 sunt bănuite de săvârşirea unor infracţiuni silvice şi 3 sunt bănuite de braconaj cinegetic.
Potrivit Biroului de Presă al IPJ Buzău, în perioada 2010 -2014, administratorii celor 9 firme au expediat peste 22 de mii de metri cubi material lemnos din exploatările desfășurate și din instalațiile de debitare material lemnos operate, înscriind drept destinatari persoane fizice, operațiune menită ca afaceriștii să se sustragă de la plata taxelor și impozitelor aferente acestor tranzacții disimulate sub forma unor operațiuni de prestări servicii, prejudiciul creat fiind estimat la 3 milioane de lei.
În total, joi dimineață, în județul Buzău, sunt în curs percheziții la 22 de adrese de pe raza judeţului, în această activitate fiind angrenați peste 60 de poliţişti de investigare a fraudelor, ordine publică, investigaţii criminale şi arme, explozivi şi substanţe periculoase împreună cu specialişti silvici din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Focşani.
”Echipele de control acţionează simultan la sediile a 9 societăţi comerciale, puncte de lucru, depozite şi gatere ce au ca principal obiect de activitate exploatarea, prelucrarea, transportul şi comercializarea lemnului. De asemenea, sunt efectuate percheziţii la domiciliile a 13 persoane fizice de pe raza judeţului Buzău, dintre care 10 sunt bănuite de săvârşirea unor infracţiuni silvice şi 3 sunt bănuite de braconaj cinegetic”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Buzău. Prejudiciul estimat până în prezent în acest caz este de 3.000.000 de lei, reprezentând T.V.A. şi impozitul pe profit neachitat bugetului de stat.
REVENIM CU DETALII!

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.