George Scutaru
Președintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru, a declarat joi într-o conferință că președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, ”nu mai face parte din familia liberal”, alegând să ”bată palma cu PSD”, care i-ar fi promis fostului liberal că-l va sprijini pentru un nou mandate la șefia Consiliului, la viitoarele alegeri. Scutaru a adăugat că Bîgiu ar fi ”cedat presiunilor și promisiunilor PSD”.
” Regret faptul că președintele Consiliului Județean Buzău a ales să se despartă de echipa liberală și să plece la PSD. Consider regretabil că Bîgiu a ales să cedeze promisiunilor și presiunilor PSD. Nu cred că PSD se va ține de cuvânt și Bîgiu va fi candidatul lor peste doi ani la președinția Consiliului Județean. La modul cum s-au comportat în 2012 în campania electorală nu m-aș încrede în palma bătută cu PSD”, a declarat liderul PNL Buzău, George Scutaru.
Scutaru a explicat în aceeași conferință că Bîgiu nu a fost exclus încă pentru că un astfel de demers impune convocarea delegației permanente la nivel național, fapt extrem de dificil în timpul campaniei electorale. El a adăugat că în PNL și PDL a existat o directivă internă care se referea la faptul că până la data de 15 septembrie toți primarii municipiilor reședință de județ și președinții de Consilii Județene trebuia să-și reînoiască statutul de membru, iar Cristi Bîgiu nu ar fi dat curs invitației, astfel că ”de facto Bîgiu nu mai e în PNL”.
” Din 15 septembrie, Bîgiu nu mai aparține PNL, din punctul nostru de vedere, nu mai face parte din familia liberală. Nu a fost exclus pentru că e greu în campania electorală să faci o delegație permanentă la nivel național, să aduni oamenii chiar dacă e vorba de un președinte de consiliu județean. Dar, de factor Bîgiu nu mai face parte din PNL”, a mai spus Scutaru.
Liderul liberal a mai precizat că se anunță vremuri grele pentru filiala liberală, urmare a plecării mai multor primari din județ braț la braț cu Cristi Bîgiu. Scutaru s-a ferit însă să spună câți primari îl vor urma pe președintele Consiliului Județean Buzău, precizând că pierderile nu se pot contabiliza acum.
”E greu să contabilizezi câți primari vor pleca. Nu doar Bîgiu participă la asaltul asupra PNL, sunt reprezentanți de seamă ai PSD care fac presiuni fățișe asupra aleșilor locali. Nu putem face contabilizarea pierderilor acum. Suntem în situația păsării Phoenix care acum arde, se purifică, dar avem capacitatea să renaștem din propria cenușă”, a conchis președintele PNL Buzău, George Scutaru

Cristi Bîgiu şi-a început cariera politică în PNL în anii ’90, fiind pe atunci şef al Tineretului Naţional Liberal. La alegerile din anul 2004, el a fost ales, pe listele PNL, consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, iar un an mai târziu, în guvernarea Tăriceanu, a fost numit prefect de Buzău. În anul 2007, Bîgiu a fost numit şef al ANRSC, iar în anul 2008 a candidat la parlamentare, obţinând un mandat de senator din partea PNL. În anul 2012, Cristi Bîgiu a fost desemnat candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Buzău, după luni întregi de scandal cu social-democraţii, care l-au susţinut pe Victor Mocanu. În cele din urmă, Mocanu a candidat ca independent, fiind susţinut de preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, iar Bîgiu a candidat pe listele USL, adjudecându-şi mandatul de preşedinte al CJ.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.