Cristi Bigiu acasa-3
Procurorii DNA fac, miercuri, patru percheziţii în Bucureşti şi Prahova, la sediul RA-APPS, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2013-2014, surse judiciare declarând că printre cei vizaţi ar fi şi directorul instituţiei, Gabriel Surdu.
Directorul RA-APPS este suspectat că i-a cerut şefului Consiliului Județean Buzău Cristinel Bîgiu să îi faciliteze firmei sale, pe care o conducea printr-un intermediar, obţinerea unui contract privind lucrări de canalizare în comuna Ghergheasa, în valoare de aproape 11 milioane euro, potrivit unor surse judiciare.
Conform acelorași surse, cererea lui Surdu la Bîgiu ar fi venit în vara anului 2013. Acesta i-ar fi solicitat președintelui CJ Buzău să-i faciliteze obținerea unor contracte de lucrări pentru SC Construct Co Group SRL, firmă pe care o conducea printr-un intermediar. Bîgiu ar fi fost de acord și l-ar fi sprijinit să obțină contractul. Sursele spun că Bîgiu ar fi intervenit pe lângă primarul din comuna Ghergheasa, pentru încheierea contractului între Primărie și firma condusă din umbră de Gabriel Surdu, la schimb cerând 8% din valoarea contractului.

Paraschiv POPESCU
primarul din Ghergheasa Paraschiv POPESCU

Până la acest moment, primarul comunei Ghergheasa nu a putut fi contactat pentru o reacție pe acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.