Perchezitii Etnobotanice-1

UPDATE:

Un număr de 44 de persoane au fost duse la audieri, iar 4 au fost reținute în urma perchezițiilor de amploare care au avut loc joi la locuințele unor indivizi suspectați de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2 milioane de euro.
„În urma descinderilor efectuate la locuințe din Râmnicu Sărat, din localitățile Râmnicelu și Boldu au fost ridicate în vederea cercetărilor suma de 350.000 de lei şi aproximativ 17.000 de euro în timp ce 44 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri, iar împotriva a 4 dintre suspecţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Florina Crucianu.
Conform sursei citate, cei ridicați de anchetatori și duși la audieri sunt administratori de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, suspectați de evaziune fiscală cu produse achiziționate din spațiul intracomunitar.

”Patru dintre aceste persoane ar fi realizat achiziţii intracomunitare de legume din Spania şi Olanda, la preţuri subevaluate scriptic, pe care ulterior le-ar fi comercializat direct sau prin intermediul celorlalţi suspecţi, la preţuri mai mari decât cele menţionate în documentele contabile. Totodată, pentru a disimula destinatarul real al mărfii şi a evita controale inopinate la depozitele deţinute, ar fi achiziţionat marfa în numele altor societăţi aparţinând unor persoane afiliate, care nu deţineau spaţii de depozitare, cu acceptul acestora”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.
În acest caz, valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat a fost estimată până în prezent la peste 2 milioane de euro.
Peste 200 de polițiști buzoieni au participat la descinderile care au avut loc joi la 45 de locuințe din Râmnicu Sărat, Boldu și Râmnicelu, în urma perchezițiilor poliţiştii ridicând în vederea cercetărilor documente de evidenţă contabilă şi înscrisuri privind acte de comerţ, dar și suma de peste 351.000 de lei aproape 17 mii de euro.
De asemenea, au fost aplicate sechestre asigurătoare asupra a trei imobile, trei autoturisme de lux şi două autoutilitare şi au fost sigilate şase depozite de marfă, în care erau depozitate diferite cantităţi de legume, urmând a se continua verificările cu privire la legalitatea aprovizionărilor şi provenienţa acestora.

”În timpul efectuării percheziţiilor pe raza comunei Râmnicelu, au fost instituite filtre de poliţie, care au controlat autovehiculele şi au legitimat persoanele care au tranzitat zona. După finalizarea activităţilor în teren, 44 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei, în baza mandatelor de aducere, în vederea audierii. Poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva a patru dintre suspecţi, cu vârste între 28 şi 38 de ani, toţi din comuna Râmnicelu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală”, a precizat Crucianu.
Vineri, suspecţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile.

45 de percheziţii sunt efectuate joi dimineaţă de poliţiştii buzoieni la persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 2 milioane de euro. Descinderile au loc în municipiul Râmnicu Sărat dar și în comunele Boldu și Râmnicelu, peste 200 de polițiști fiind angrenați în această activitate.

Potrivit Poliției, vizați de anchetatori sunt 44 de indivizi suspectați de evaziune fiscală prin neînregistrarea veniturilor obţinute din comercializarea legumelor provenite din achiziţii intracomunitare. Valoarea totală a prejudiciului a fost estimată la peste 2.000.000 de euro.

Percheziţiile se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Buzău.

 

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.