Directia economica Buzoienii vor plăti și în acest an taxe și impozite la aceeași valoare ca anul trecut iar persoanele cu venituri reduse pot solicita, în baza documentelor justificative, scutirea de la plata dărilor către bugetul local. În plus, contribuabilii care își plătesc impozitele pe terenuri și mașini până la 31 martie pot beneficia de o bonificație de 10% iar reducerea se acordă chiar și persoanelor juridice.
Potrivit directorului Direcției Economice a Primăriei Buzău, Ion Gegea, în 2014 nu se are în vedere majorarea taxelor și impozitelor locale suportate de populația municipiului reședință de județ. Gegea a precizat că pentru un apartament cu o cameră, buzoienii vor plăti și în 2014 suma de 85 de lei, pentru un apartament cu două camere vor achita 120 de lei, pentru un apartament cu 3 camere impozitul este de 130 de lei iar pentru unul cu 4 camere impozitul anual se ridică la 150 de lei. Aceste taxe sunt valabile pentru apartamentele situate în zona centrală a Buzăului, în timp ce pentru locuințele de la periferie sumele scad cu până la cinci procente.
Pentru autoturismele de capacitate mică, buzoienii trebuie să plătească, pentru prima mașină 60 de lei, taxa datorată bugetului local crescând pentru fiecare nouă mașină deținută dar și în funcție de capacitatea cilindrică a motorului autovehiculului deținut.
Ion Gegea
”Pentru mașini de până la trei mii de centimetri cubi impozitul poate ajunge la 2000 de lei iar pentru mașini de peste 4000 de cm cubi impozitul poate ajunge și la 4000 de lei”, a precizat Gegea.
Conform directorului Direcției Economice a Primăriei municipiului Buzău în prima zi fiscală a anului, la ghișeele Direcției Economice a municipiului Buzău, s-a înregistrat aglomerație, numeroase persoane dorind să și achite taxele și impozitele pentru a beneficia de reducerea de 10 la sută acordată de municipalitate.
”În prima zi fiscală a anului, pe 6 ianuarie, la Direcția Economică s-au tăiat 1500 de chitanțe, pe 7 ianuarie, 1200 de chitanțe în timp ce miercuri am sesizat o scădere ușoară a numărului de contribuabili care au vrut să-și achite dările la bugetul local pentru anul 2014 și credem că de azi(nr. miercuri) înainte aglomerația la ghișee va fi una normală ”, a precizat Gegea.
Totodată, Ion Gegea a mai precizat că persoanele care au venituri reduse, de până în 500 de lei pe membru de familie, pot depune cereri și în baza documentelor depuse și a unei anchete făcute de inspectorii Direcției Economice a Primăriei Buzău pot beneficia de scutirea totală de la plata impozitelor.
La finalul anului 2013, gradul de colectare a taxelor și impozitelor locale la nivelul municipiului Buzău, s a situat la nivelul de 87 la sută.
C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.