UPDATE: Florin Colescu, cercetat în libertate. Cum s-a gândit afaceristul să dea lovitura în imobiliare!

0
1348

UPDATE:Cele 4 persoane duse la audieri în urma perchezițiilor desfășurate miercuri la firmele din grupul Col Total vor fi cercetate în stare de libertate. După mai bine de 5 ore de audieri, polițiștii au decis că nu se impune reținerea acestora și că pot merge acasă, urmând a fi cercetați în stare de libertate.

UPDATE: Patru persoane au fost aduse la audieri și mai multe documente necesare în anchetă au fost ridicate de polițiști în urma perchezițiilor desfășurate, miercuri, la firmele din grupul  dezvoltatorului imobiliar Col Total Group. Printre cei care au ajus la audieri este și proprietarul societăților, Florin Colescu, care a fost ridicat chiar de la sediul societății. În funcție de rezultatul anchetei, polițiștii vor hotări dacă se impune prezentarea persoanelor duse la audieri în fața procurorilor.

Între timp, încep să apară persoanele cărora societatea le-a luat banii în schimbul promisiunii construirii unor apartamente, care însă nu au mai fost finalizate iar oamenii au rămas cu paguba.

Buzoianul Aurel Radu este unul dintre cei care au dorit să cumpere un apartament în Dorobanți Residence. Buzoianul povestește că i-ar fi dat lui Florin Colescu suma de 73 000  de lei urmând ca până la finalizarea apartamentului să îi mai de și diferența de 7.000 de lei. La o lună după ce și-a cumpărat mobila și ar fi făcut unele modificări s-a trezit cu banii în cont iar reprezentanții firmei i-au spus că apartamentul a fost vândut altcuiva.

„După o lună ne-am trezit cu banii în cont și ne-a spus că a apărut o problemă și nu ne mai poate da apartamentul. După 2 luni ne-a spus că vor face altul pe Viitorului, nu l-a mai făcut  și a început o nouă construcție pe Vulcan. A dat banii pentru un alt apartament  și pentru că nu s-a mai făcut nimic am venit să îmi cer banii. Cu chiu cu vai astă vară mi-a dat 10.000 de lei și de atunci mă tot amână. Mai am de recuperat 67.100. Nu sunt singurul mai este pățită o colegă de-a soției. Înțeleg că vindeau apartamentele de mai multe ori. Noi, toate actele le făceam aici, la firmă și printr-o agenție”, a declarat Aurel Radu, unul dintre oamenii de bună credință care a vrut să își cumpere un apartament și s-a ales și fără casă și fără bani.

 

 

Miercuri dimineață, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalității economice din Buzău efectuează 12 percheziţii, în județul Buzău, la persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.800.000 de lei, prin evaziune fiscală. Societățile suspectate fac parte din grupul de firme Col Total care a dezvoltat la Buzău mai multe proiecte imobiliare pe străzile Soarelui, Dorobanți sau Unirii și pe numele cărora au existat de-a lungul timpului mai multe plîngeri penale.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, efectuează 12 percheziţii, în județul Buzău (dintre care 4 domiciliare și 8 la sediile sociale ale unor societăţi cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor şi imobiliarelor).

Activitățile se desfășoară în cadrul unor dosare penale pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane, implicate în săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, înşelăciune, delapidare şi spălare de bani.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012- 2015, persoanele în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, nu ar fi evidențiat în actele contabile veniturile realizate și ar fi înregistrat operațiuni comerciale nereale, sustrăgându-se de la plata impozitelor datorate bugetului consolidat al statului, creând un prejudiciu de peste 750.000 de lei.
De asemenea, în perioada 2013- 2014, cei în cauză ar fi indus în eroare mai multe persoane care intenționau să achiziționeze imobile, ar fi transferat sume de bani între societăți și nu ar fi declarat organelor fiscale veniturile obținute, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit şi a T.V.A., datorate bugetului consolidat al statului, însușindu-și astfel 231.000 de lei.
Totodată, cei în cauză sunt bănuiți că și-ar fi însușit, din capitalul societăților comerciale, 854.380 de lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal, sau în interesul societăților administrate de aceştia.
Persoanele în cauză o să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.