Mai multe persoane care se plimbau cu o hidrobicicletă pe lacul Balta Albă au fost surprinse de o furtună violentă, localitatea fiind sub atenționare cod portocaliu, emisă inițial de către ANM ca fiind cod roșu.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, mai multe persoane sunt surprinse de vijelie pe o hidrobicicletă. În zonă plouă puternic iar vântul suflă cu putere.
La fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri de la Rm. Sărat care încearcă să salveze persoanele respective.
În drumul lor spre misiunea de salvare a persoanelor surprinse de vijelie pe lacul de la Balta Albă, pompierii de la Detașamentul Rm. Sărat au degajat și un copac doborât de furtună pe DN 22, care bloca circulația.

Până la ora 19.20, e cod portocaliu(initial ANM a emis COD ROȘU) în Puiești, Râmnicelu, Balta Albă, Ghergheasa, Boldu, Vâlcelele, fenomenele prognozate fiind vijelie, grindină de medii dimensiuni, averse torențiale ce vor cumula 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice.
Totodată, ANM a emis o avertizare cod portocaliu până 20.00 care vizează localitățile Pogoanele, Padina, Luciu, Brădeanu, Scutelnici, Largu, unde se vor semnala vijelii, grindină de medii dimensiuni, averse torențiale ce vor cumula 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice

UPDATE 19. 45: Cele cinci persoane surprinse de o furtună puternică pe o hidrobicicletă pe lacul Balta Albă au fost salvate, cu ajutorul localnicilor și al membrilor SVSU Balta Albă. Ambarcațiunea în care se aflau a fost luată de curenții puternici și dusă pe malul celălalt, unde cele cinci persoane care au suferit o sperietură groaznică, au fost preluate de paramedicii SMURD pentru a vedea dacă au nevoie de îngrijiri medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.