Persoanele cu handicap din municipiul Buzău dar și asistenții acestora sunt în pericol de a nu-și primi banii până în sărbătorile de iarnă. Anunțul a fost făcut, astăzi, de primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală care a precizat că, deși sumele necesare acestor categorii de oameni au fost alocate de la bugetul de stat, banii  au fost redirecționați  de Direcția Generală a Finanțelor Publice pentru acoperirea unor restanțe din județ.

„ Vreau să precizez că mai există o singură lună de plătit pentru asistenții persoanelor cu handicap, respectiv luna decembrie, și alte două luni indemnizații ale persoanelor cu handicap, bani care ar fi trebuit transferați la ultima rectificare bugetară. De fapt, de la buget au fost alocați doar banii pentru municipiu pe care eu i-am solicitat, adică 2 820 000 de lei,  sumă care a ajuns prin transfer. Restul banilor necesari pentru plata restanțelor în județ nu au ajuns și, atunci, Direcția Generală de Finanțe a rupt din banii municipiului Buzău și i-a dat în județ. Am solicitat directorului de la Finanțe să asigure această sumă. Dacă nu, nu vom avea bani iar  drepturile salariale vor fi plătite abia în luna ianuarie”, a precizat primarul Constantin Boșcodeală.
Iată că după ce  persoanele cu handicap și însoțitorii acestora  au primit asigurări că își vor primi salariile până la sfârșitul anului, cu doar două săptămâni înainte de finele lui 2011, oamenii și așa loviți de soartă  află că autoritățile locale nu le mai pot asigura banii pe motiv că au fost  folosiți pentru acoperirea altor datorii din județ.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/12/Constantin-BOSCODEALA.mp3|titles=Constantin BOSCODEALA]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.