sanitas mariana munteanu

Sistemul sanitar ar putea fi zdruncinat de ample proteste ale cadrelor medicale. Ideea declanșării unor forme de protest în Sănătate a fost lansată joi de președintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae. Medicii, dar şi restul personalului din sistemul sanitar, ameninţă din iulie cu proteste, greve şi chiar demisii, din cauza salariilor mici, a condiţiilor de lucru şi a modului în care sunt trataţi angajaţii din Sănătate în România.

Puși în fața unui asemenea anunț, managerii spitalelor din Buzău și Râmnicu Sărat s-au declarat surprinși însă deschiși să îmbrățișeze acțiunile de protest dacă nu se va găsi o rezolvare a problemelor cu care sistemul sanitar se confruntă de atâta amar de vreme.

” Din punctul meu de vedere, eu în primul rând  fac parte din breasla medicală. Voi agrea întotdeauna orice fel de decizie care vizează activitatea și modul cum e respectată breasla medicală, chiar dacă mă așează într-o poziție delicată, eu fiind și în echipa administrativă a spitalului”, a declarat joi dr. Marius Anastasiu.

Potrivit sursei citate, o decizie în privința declanșării unor forme de protest a cadrelor medicale nu a fost luată încă la nivelul celei mai mari unități spitalicești a județului, vineri urmând a fi luată o hotărâre, în urma unei ședințe cu Colegiul Medicilor și sindicatul.

”Ce s-a solicitat de la București sunt lucruri absolut firești, toată lumea cunoaște problemele de salarizare ale medicilor și celelalte probleme din sistem. Dar, trebuie să am punctul de vedere al corpului medical pentru a lua o decizie cu privire la ce se va întâmpla la Spitalul Județean din Buzău. Ca deficit de personal nu stăm mai rău decât alte spitale. Noi am reușit să reducem din arierate și din plățile curente, s-a regândit consumul de utilități, am reușit să optimizăm activitatea economică și să corelăm în mod coerent cu activitatea medicală”, a adăugat Anastasiu.

Nici la nivelul Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat nu s-a luat încă o decizie în privința declanșării unor forme de protest.

”Nu am luat o hotărâre în privința asta. Nu ne-am dezmeticit încă. Problemele de la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat sunt aceleași ca peste tot, încercăm să ne descurcăm cu mari sacrificii. Avem un deficit de personal, mai ales la nivel mediu. Dacă se va decide să se facă grevă nu vom face notă discordantă. Nu stăm mai bine decât alții”, a declarat joi directorul medical al Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, dr.  Felicia Vasile.

 

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.