Pesta Porcină Africană se pare că a ajuns și în județul Buzău. Dacă vineri dimineață reprezentanții DSV susțineau în ședința Colegiului Prefectural că în județ nu există nici măcar o suspiciune de boală, în cursul zilei de sâmbătă testele rapide ale medicilor au indicat prezența virusului în mai multe localități de pe Valea Buzăului.
Astfel, au fost prelevate probe de la 3 porci din comuna Pănătău și unul din satul Lunca, comuna Pătârlagele care ar fi purtători ai virusului care a făcut ravagii în mai multe localități din țară iar testele de la laboratorul național de referință urmează să ajungă la Buzău duminică dimineață.
Prin urmare au fost sacrificați doi porci din comuna Pănătău iar de la un altul au fost prelevate probe de sânge în timp ce în satul Lunca proprietarul și-ar fi sacrificat animalul iar medicii au prelevat probe din carnea acestuia care au fost trimise în Capitală.
În ambele localități, s-a dispus dezinfectarea gospodăriilor unde au apărut suspiciuni de infectare cu PPA, amplasarea de afișe de avertizare și benzi de delimitare a proprietăților, precum și inventarierea tuturor suinelor.
Rezultatele analizelor sunt așteptate duminică dimineață când Instituția Prefectului a convocat deja Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Buzău în cadrul cărora se vor dispune măsurile necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.