Consilierii municipali au alocat, joi, în ședința ordinară a lunii februarie peste un milion de euro pentru activitățile ce se vor desfășura în municipiul Buzău cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Suma 1.000.083 euro care a fost aprobată de aleșii municipali ar urma să intre în conturile Primăriei prin ordin al ministrului Culturii, reprezentând o parte din cele 37 de milioane de euro pe care Guvernul le-a alocat pentru sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire.

„Cel mai mare eveniment legat de Centenar va avea loc la Buzău. Trebuie sa începem munca pentru că trebuie ca totul să fie gata până la 1 mai sper eu pentru că pe 17 mai, la descrierea care o avem va fi cel mai important eveniment. Ziua Eroilor, Ziua Înălțării, 17 mai 2018 în preajma Cimitirului Eroilor care este un monument de identitate națională în care avem eroi din Războiul de Independență, cimitir internațional, primul și al doilea Război Mondial inclusiv ultimii trei din Afganistan, toți sunt acolo și trebuie să îi cinstim”, a declarat primarul Constantin Toma.

Pe lângă acest eveniment Primăria mai pregătește și alte evenimente dar și ridicarea unor  statui și renovarea altor monumente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.