În ziua de 21 iulie a.c., începând cu ora 09.30, poliţişti din cadrul structurilor de Prevenire, Proximitate şi Relaţii Publice ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat o amplă acţiune de informare a buzoienilor cu drept de vot cu privire la obiectivele Campaniei „Votează legal – Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.
Zonele vizate au fost Piaţa Centrală din municipiul Buzău şi parcul situat în imediata apropiere, iar poliţiştii au putut astfel discuta cu foarte multe persoane despre consecinţele pe care le implică în plan infracţional şi contravenţional nerespectarea prevederilor Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.
Atât cei care se aflau la cumpărături, cât şi comercianţii din Piaţa Centrală au fost informaţi că cel care votează de mai multe ori sau fără a avea drept în ziua referendumului naţional comite o infracţiune ce se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi au fost îndemnaţi să sesizeze la „112” orice încălcare a legii. Nu puţini au fost cei care au solicitat oamenilor în uniformă detalii cu privire la procedurile legale pe care trebuie să le parcurgă în ziua referendumului.
Pe lângă recomandările pe care le-au transmis, poliţiştii au oferit buzoienilor cu care au discutat şi pliante cu mesajele campaniei de informare „Votează legal – Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.