Listele electorale permanente de la nivelul județului Buzău nu mai sunt de actualitate. La această concluzie au ajuns reprezentanții Prefecturii Buzău după ce în doar câteva zile de la demararea procesului de verificare a celor înscriși pe liste s-au constatat peste 1300 de cazuri de persoane care nu mai aveau drept de vot din diverse motive.
Dintre acestea, cele mai grave sunt cazurile în care persoane decedate își găsesc încă loc pe listele de alegători.
„Până astăzi, la nivel de județ avem 1333 de cazuri de persoane care și-au pierdut dreptul de a vota după datele raportate de comisiile locale. Dintre acestea, 325 se referă la prima poziție din memorandum și anume persoane decedate care încă mai sunt trecute în listele electorale”, a precizat subprefectul județului Buzău, Alecu Vasile.
Pe lângă cei decedați, o altă categorie de persoane care sunt înscrise în listele electorale dar care nu mai au drept de vot sunt și cele ale căror acte de identitate au expirat și nu și-au mai întocmit altele, fie din neglijență, fie din pricina faptului că sunt plecați de mai multă vreme peste granițe.
„Din cele 1333 de cazuri, astăzi am aflat că există 505 cazuri care se referă la acte de identitate expirate”, a precizat subprefectul Vasile Alecu.
Cu toate acestea este de așteptat ca numărul buzoienilor înscriși în listele electorale permanente să scadă dat fiind că procesul se află într-un stadiu incipient. La final, reprezentanții Guvernului în teritoriu promit că vor face un clasament al localităților în care au fost găsite cele mai mari nereguli.
„Avem până acum cazuri de acest fel la Vintilă Vodă, Puiești, Berca, Smeeni și chiar Buzău dar și în alte localități. Oricum, suntem într-o fază preliminară de strângere a datelor, la final vom vedea exact care este situația și vom putea spune precis cum stau lucrurile”, a concluzionat subprefectul Vasile Alecu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.