1400 de oameni sunt izolați de joi dimineață în satele Terca și Ploștina după ce în urma precipitațiilor abundente o viitură de proporții s-a format pe pârâul Slănic și a rupt podul care făcea legătura cu satele Terca și Ploștina. În prezent, cele 1400 de suflete sunt izolate complet iar în zonă nu se poate ajunge nici măcar la pas fără o ocolire de peste 35 de kilometri prin munte pe cai greu accesibile unde abia au acces oamenii.
„Singura cale de acces către Terca si Ploștina pe drumul comunal ce leagă Lopătari de Terca și Ploștina a fost distrusă iar în zonă nu se poate ajunge nici măcar pietonal. Avem diguri de protecție pe pârâul Slănic avariate și de asemenea și alte picioare de punți pietonale distruse. Situația este extrem de gravă iar cea mai rapidă posibilitate ar fi ca după ce stă ploaia să acționăm în 2-3 zile și să improvizăm o punte”, a declarat primarul comunei Lopătari, Vasile Lefter.

Autoritățile locale de la Lopătari vor face în cursul acestei dimineți o informare către Prefectura Buzău și ISU însă nu este posibil ca odată cu trecerea timpului să mai fie constatate și alte probleme, dat fiind că debitul pârâului Slănic este deosebit de crescut și poate distruge și alte obiective.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.