"Banii de liceu" mai vindecă, ici-colo, din absenteism

1514 absolvenți de liceu s-au înscris pentru a susține, luna viitoare, sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Lor li se vor alătura alte câteva sute de tineri care la începutul lui august vor susține corigențele. Ulterior, cei care vor trece de acest hop se vor putea înscrie la bacul care va începe pe 18 august.
Astfel, potrivit calendarului examenului de bacalaureat național 2014, în 18-19 august va avea loc evaluarea la limba română oral. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va susţine în zilele 19 şi 20 august iar cea a competenţelor digitale – pe 21 şi 22 august. Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba şi literatura română. Pe 26 august va avea loc proba la limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august iar cea la alegere a profilului şi specializării, în 29 august.
Bacalaureat 2014, sesiunea de toamnă. Afişarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2014 va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12.00, iar depunerea contestaţiilor se va putea face în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00.Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 2 şi 3 septembrie iar rezultatele vor fi afişate pe 4 septembrie.
Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
La Bacalaureat 2014, elevilor li se interzice să aibă în îmbrăcăminte sau în încălţăminte – telefoane mobile sau orice alte dispozitive electronice. Absolvenţii care încearcă să copieze sunt eliminaţi indiferent dacă materialele au fost introduse de ei “sau de cadre didactice din comisie”. Prevederile fac parte din Ordinul ministrului educaţiei naţionale privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2014, publicat în Monitorul Oficial.
La Buzău, după prima sesiune de bacalaureat, promovabilitatea a fost de 61.78 la sută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.