19 buzoieni, administratori ai unor societăți comerciale sunt cercetați pentru spălare de bani după ce au încheiat mai multe contracte nereale cu Primăria Nehoiu. Oamenii emiteau facturi, încasau banii pentru lucrări neefectuate sau bunuri nelivrate pe care îi scoteau de la bancomat și îi dădeau unor societăți conduse de persoane apropiate primarului Florentin Lungu care a condus Primăria Nehoiu din 2012 până în 2014 când a fost arestat preventiv.

 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, efectuează 18 percheziții domiciliare la mai multe locații din județul Buzău, la persoane bănuite de spălarea banilor.

Conform reprezentanților  IPJ Buzău, din cercetări a reieșit că, în perioada 2011 – 2015, 19 bănuiți, administratori și angajați ai unor societăți comerciale cu diverse obiecte de activitate, ca urmare a încheierii de contracte cu o primărie din județul Buzău, contracte de prestări servicii/achiziții bunuri, nereale, ar fi efectuat mai multe operațiuni de retragere numerar, prin intermediul aparatelor de tip ATM și de la ghișeele unor unități bancare, precum și operațiuni de plată între societățile menționate și astfel, ar fi creat un circuit fictiv al banilor instituției. Ulterior, sumele de bani încasate nelegal ar fi fost direcționate către societăți administrate de persoane cunoscute de primarul în funcție al orașului Nehoiu, Florentin Lungu.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către persoanele bănuite de toate aceste operațiunise ridică la peste 2.500.000 de lei.

Florentin Lungu a fost ales primar al orașului Nehoiu în anul 2012 pe listea PSD. În anul 2014 Lungu a fost arestat preventiv pentru conflict de interese și abuz în serviciu într-un dosar instrumentat de Parchetul Curții de Apel Ploiești și a stat ulterior în arest la domiciliu mai binede un an de zile. Primarul Orașului Nehoiu a fost acuzat că a defrișat o bucată de pădure iar ulterior terenul a luat-o la vale alunecarea afectând inclusiv un cimitir.

Florentin Lungu s-a judecat ani de zile iar magistrații Judecătoriei Pătârlagele, au dictat în cazul său o condamnare de peste 10 ani însă acesta a reușit să scape de aceasta.  În noiembrie 2020 Lungu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Ploiești la 5 ani și 2 luni de închisoare cu executare.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către  persoanele bănuite este de peste 2.500.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.