afisare contestatii
218 contestații au fost depuse la Buzău de către absolvenții de liceu care au dat bacalaureatul de toamnă și care au ratat examenul, între aceștia aflându-se și câțiva tineri care speră la note ceva mai mari înurma recorectării tezelor.
Potrivit șefului IȘJ Buzău, Geta Burducea, cele mai multe contestații au fost depuse la biologie, 64, la română au fost depuse 56 iar la matematică 55 de tineri au cerut recorectarea lucrărilor, nemulțumiți de notele pe care le-au primit. Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afișate pe 4 septembrie, conform calendarului examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă.
La sesiunea de toamnă a bacalaureatului, promovabilitatea la Buzău a fost de 30.08 la sută în timp ce media națională a fost de 22, 72 la sută. La Buzău, au fost înscrişi la această sesiune 1.571 de elevi, însă doar 883 au fost evaluaţi, restul lipsind sau fiind eliminaţi după ce au fost prinşi încercând să fraudeze examenul. Dintre aceştia, au luat examenul 394 de candidaţi.
Un singur candidat de la Buzău a reuşit să ia nota 10 în această sesiune, nota fiind obţinută la limba română. Este vorba despre eleva Ioana Dragu, care a avut de altfel cea mai mare medie din țară la bacalaureatul de toamnă, respectiv 9,85.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.