Alunecarea de amploare produsă la kilometrul 81 al Drumului Național 10 va ține închisă circulația pe cea mai importantă arteră ce leagă Muntenia de Ardeal preț de mai multe zile. Problemele au început în urmă cu o săptămână când primele aluviuni au ajuns pe șosea și au culminat duminică noaptea când o cantitate de peste 20.000 de metri cubi de mâl s-au scurs de pe versantul aflat pe marginea drumului, acoperind chiar și parapetul de protecție a drumului.

Drumarii lucrează necontenit de câteva zile dar chiar și așa nu au reușit să transporte cu mașinile decât aproape 5.000 de metri cubi de ebulment.
Norocul, spun drumarii, a fost acela că CNADNR avea contract cu o societate din Buzău care a putut intra imediat cu utilajele în zona afectată pentru a degaja drumul. În prezent se așteaptă eliberarea unui sens de mers al drumului ce leagă Buzăul de Brașov pentru ca un utilaj să treacă și să atace muntele de pământ și dinspre Brașov. Lucrarea este una de amploare iar responsabilii nu pot preciza cât va dura până când artera va fi redată circulației.

În zonă au ajuns luni și prefectul județului Buzău, Maria Buleandră, dar și șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București, Marian Mina, care au vrut să vadă la fața locului cum se prezintă situația.
Oficialii au dat asigurări că drumarii lucrează pentru a permite reluarea circulației cât mai curând dar au mărturisit că acest lucru nu se va întâmpla decât în condiții de maximă securitate pentru participanții la trafic, ceea ce înseamnă practic că traficul va fi reluat când alunecările de teren se vor opri iar utilajele vor reuși să degajeze atât șoseaua cât și porțiunea de deasupra acesteia.
Până atunci, autovehiculele care intenționează să ajungă la Brașov pe DN 10 sunt direcționate la ieșirea din comuna Cislău către Vălenii de Munte și Cheia.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.