Poliţiştii buzoieni au aplicat miercuri 251 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză în cadrul acţiunii SPEED MARATHON ce s-a înscris în calendarul activităților TISPOL.

Acțiunea Speed Marathon s-a desfășurat miercuri, în intervalul orar 0.00-24.00 în întreaga Europă iar în România 450 de aparate radar au fost scoase înn teren fiind date mii de sancțiuni șoferilor care au apăsat prea tare pedala de accelerație.

În perioada 1 – 7 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău acţionează pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Miercuri s-a desfășurat acțiunea Speed Marathon, în care au fost folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor și au fost angrenate efective de poliție rutieră și de la structurile de ordine publică.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 251 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Pe lângă amenzile ce le-au fost aplicate, împotriva a 46 de „vitezomani” a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile, după ce maşinile lor au depăşit cu peste 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe tronsoanele pe care se deplasau.

Cea mai mare viteză – 190 km/h – a fost înregistrată de un echipaj care a acționat pe DN 2 E85, în afara localității Racovițeni, la volanul mașinii respective aflându-se o tânără de 24 de ani din Rm. Sărat.

Acțiunea a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și s-a desfășurat în toată țara, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

Acțiunile pe linie de viteză vor continua până în data de 7 aprilie 2019 conform calendarului de activităţi al Organizaţiei Europene a Poliţiilor Rutiere (TISPOL).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.