Filiala locală a ALDE Buzău a decis să propună pentru postul de viceprimar al municipiului Buzău rămas vacant după demisia lui Andrei Neder un candidat de la alt partid. Este vorba despre Silviu Roșioru, consilier municipal ales pe listele PSRO partid condus de Mircea Geoană.

De altfel, Roșioru care a fost ales alături de Ion Viorel pe listele PSRO a mers după alegerile locale din 2016 alături de deputatul Adrian Mocanu fie la PMP fie la ALDE în baza unor așa zise protocoale. Dacă Roșioru ar fi  completat adeziuni la oricare din celelalte partide el și-ar fi pierdut mandatul de consilier municipal.

Rămâne de văzut dacă Roșioru va reuși să treacă și de etapa votului și dacă ceilalți colegi din CLM îi vor acorda votul pentru a ocupa fotoliul de viceprimar. Pentru alegerea unui nou viceprimar este nevoie de votul a minim 12 consilieri municipali din care PSD are 11 și care prin convingerea unui singur ales municipal de la oricare din partidele care alcătuiesc componența CLM își poate impune viceprimarul dorit.  Cel de-al doilea partid reprezentat în CLM ca și număr de consilieri este PNL cu  6 consilieri dar care nu vizează un post de viceprimar și au anunțat prin vocea șefului PNL Buzău, Cristinel Romanescu că nici nu vor vota pentru un nou viceprimar. Urmează PMP și PSRO cu câte doi consilieri,  iar ALDE, deocamdată, doar un consilier urmând ca cel de-al doilea să fie propus și validat în locul lui Andrei Neder.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.